D3 gaat vooruit, nu wachten totdat alle puzzelstukjes op hun plek vallen

28 augustus 2011 0:00

Celeritas D1-DUNO D35 - 1(rust: 3 -1), 27 augustus 2011
Na de seizoenen in de F- en de E- raken we er als 1e jaars D-spelers langzaam aan gewend, spelen op een groot veld. Vandaag wachtte Celeritas, dat zijn eerste bekerwedstrijd vorige week met dubbele cijfers had gewonnen.
Het zou dus geen gemakkelijke pot worden, zeker ook omdat onze keeper Wouter, verdediger Gregory (allebei geblesseerd) en spits Casper Knoester (atletiekwedstrijd) ontbraken.
Met een dreigende onweerslucht als decor gingen we van start tegen een tegenstander, die vooral in fysiek opzicht een stukje verder was dan wij. Toch liet DUNO zich niet afbluffen en kwamen we voorin af en toe gevaarlijk door. Met een beetje geluk hadden we op voorsprong kunnen komen, maar het ontbrak op het beslissende moment net aan een goede afronding. Na een goede actie vanaf links wist uiteindelijk Corneille het doel wel te vinden. Dat betekende de gelijkmaker, nadat Celeritas na te afwachtend verdedigen van DUNO-kant de score had geopend.
Hoewel er keihard gewerkt werd op het middenveld lieten we toch de ruimtes naar de verdediging toe af en toe te groot worden, waarvan de tegenstander slim profiteerde en nog voor rust naar een 3 -1 voorsprong kon uitlopen. Reservekeeper Marten wist verdere schade te beperken door een -overigens terecht gegeven- penalty uit zijn doel te houden. Helaas wisten wij een buitenkans om vlak voor rust de aansluitingstreffer te maken niet te benutten. Ook wij wisten niet van elf meter te scoren want onze strafschop spatte op de lat uiteen.
Na de rust barstte een fikse regenbui los en DUNO ging al even energiek van start.Celeritas werd goed vastgezet en het wachten was op een doelpunt. Onweer gooide echter roet in het eten en de wedstrijd werd tijdelijk stilgelegd. Na de hervatting wist Celeritas zich weer te herpakken en, een beetje tegen de verhouding op dat moment in, nog tweemaal te scoren.
Helaas verloren, maar toch hebben we goede dingen kunnen zien en maken we stappen vooruit. Ten opzichte van vorige week waren verbeteringen te zien. Als alle puzzelstukjes op zijn plek vallen, we wat meer aan onze posities gewend raken en de geblesseerde spelers weer hersteld zijn gaan we zeker het spel weer zien wat we van jullie gewend zijn.
Komende week weer lekker trainen en dan moet het zaterdag thuis tegen Die Haghe maar weer eens ouderwets gaan gebeuren.