Gelijkspel DUNO D3

10 april 2011 0:00

DUNO D3 - SVH D2 4 - 4 Onder zeer goede weersomstandigheden moesten wij op deze zaterdag thuis op veld 2 aantreden tegen SVH. Daar hadden wij verleden zaterdag 2 april onder zeer hectische omstandigheden verloren met 4-3. Natuurlijk wilden wij dat niet op ons laten zitten. De trainingen waren dan ook druk bezocht. Alleen dat is al prachtig om te zien dat wij de motivatie hebben om ons goed voor te bereiden. Helaas was Daniel ziek en konden er enige spelers i.v.m. blessures geen hele wedstrijd spelen. Vanaf het beginsignaal trokken onze strijders naar voren en kwam SVH direct onder druk te staan. De combinaties bij onze DUNO-boys liepen weer redelijk. Snel de bal afspelen- in plaats van maar lopen met de bal- bracht de bal op rechts. Vandaar kwam de bal snel voor waar een zeer attent spelende Kursat direct uithaalde. Een mooi uitgespeelde goal(1-0). Dat na 5 minuten spelen. Onze jongens wilden meer. Het spel golfde op en neer maar de mooiste aanvallen waren toch aan de DUNO zijde te registreren. Alleen een doelpunt leverde dat niet op. In tegendeel. Door onze dadendrang naar voren verloren wij het middenveld uit het oog. Dat gaf SVH de kans om stiekum naar voren te sluipen. Het gevolg was na 10 minuten een fraai doelpunt voor SVH(1-1). Ondanks ons goede spel werd het nog erger. Wij bleven aanvallen maar de kansen werden niet benut .Meestal wordt zoiets dan afgestraft, zo ook nu. Onze verdediging werd op snelheid geklopt. Maar van vrij grote afstand besloot de SVH speler toch maar te schieten. Via een vreemde beweging van onze keeper verdween de bal in het doel. Foutje--bedankt(1-2). Er was toen 20 minuten gespeeld. Maar onze boys lieten nu niet hun koppie hangen. Als ware leeuwen gingen zij de strijd aan. Met resultaat. Weer was het Kursat die de opdracht om meer te schieten ter harte heeft genomen. Hij kreeg op links de bal omspeelde twee tegenstanders en uit een moeilijke hoek knalde kij raak(2-2). Het gelijk spel was dan ook meer dan terecht. Onze strijders waren nog aan het nagenieten toen 2 minuten later SVH weer scoorde. Onze verdedigers werden simpel weggelopen, vrij baan en dus een doelpunt(2-3). RUST
Na de rust was er het nodige veranderd. Damian, Brian en Zara kwamen Joep, Omar en Rik vervangen. Vol goede moed werd SVH weer in de verdediging gedrukt. Wel moesten wij attent blijven op de snelle uitvallen van onze tegenstander. Op links liep het bij ons lekker. Het moet gezegd dat Damian met prachtige en snel gespeelde diepte passes onze voorhoede goed bediende. Die reageerde nu wel positief en snel. Kursat Giovanni en Dhiresh kregen mooie kansen en schoten uit alle standen. Pech was echter hun deel. Tweemaal werd de paal geraakt en voor open doel werd de bal half geraakt waardoor hij een paar meter naast ging. Maar de aanhouder wint. Na een snelle aanval leek het SVH doel wel een schiettent. De een na de ander schoot maar telkens zat er een tegenstander tussen. Totdat de bal uit het strafschopgebied werd geschoten. Daar stond Dhriresh klaar die zich niet bedacht maar i.p.v. te passeren direct loeihard uithaalde en prachtig scoorde(3-3). De leeuwen begonnen nog harder te brullen. De druk op het SVH doel werd zo mogelijk nog zwaarder. SVH probeerde dat wel te voorkomen met lange trappen naar voren maar nu waren Sven Ruben en Zara goed bij de les en ruimden ze alles bekwaam op. Goed gedaan. Na een paar mooie passes kwam Damian ver buiten het strafschopgebied in een schietpositie en haalde de trekker over. Een prachtig schot dat doel leek te treffen echter op het laatste moment ging de bal omhoog. Jammer maar mooi onverwachts geprobeerd. Zo hoort het. Schieten als het kan. Niet geschoten is altijd mis. Na een fraaie diepte-pass van Damian kwam Kursat er op links weer eens door haalde uit en warempel hij scoorde zijn derde doelpunt(4-3). Dezelfde stand als waar wij verleden week mee verloren. Met nog een minuut of 2 te spelen werd er door ons helaas onnodig een hoekschop weggegeven. Alle hens aan dek. Bijna het hele team stond met Diego in het doel. Op de doellijn helpen is goed maar elkaar niet in de weg lopen. Dat gebeurde wel en dus frommelde SVH de gelijkmaker over de lijn(4-4). Vanaf de aftrap vloog Giovanni naar voren. Net buiten het strafschopgebied werd hij echter op wel groffe wijze onderuit gehaald. Nu was de stemming op het veld al een beetje onrustig. De scheidsrechter kon nu twee dingen doen. DUNO een vrije trap geven en het resultaat afwachten. Hij kon ook besluiten om af te blazen en zodoende verdere onrust te voorkomen. Was het een vrije trap geworden en eventueel een doelpunt zou zeker de hel los breken. Door nu af te blazen werd dat voorkomen en dus een goede beslissing. Jongens heel jammer. Jullie hebben gevochten als leeuwen. Het was een zeer vermakelijke wedstrijd. Veel DUNO balbezit en gevaarlijke uitvallen van SVH. Kijken we naar het veldspel is een gelijkspel accoord maar kijken we naar de kansen kregen wij veel te weinig. Nu op naar de laatste competitie wedstrijd. Lekker allemaal op de training en aanstaande zaterdag met dezelfde strijdlust aan de bak. Er zal toch wel eens een overwinning in zitten.
Jullie en jullie supporters een heel fijn weekend toegewenst.