Laatste competitiewedstrijd voor D3 tegen VCS

16 april 2011 0:00

VCS D3 - DUNO D3 2 - 1 Zaterdag 16 april 2011 was de laatste competitiewedstrijd voor onze D3 leeuwen. Er stond eigenlijk niets meer op het spel dus kon er zonder veel spanning voor de volle winst gegaan worden. Wat heel fijn was, dat het aantal supporters voor deze laatste strijd vrij groot was. Leuk om te zien en voor onze leeuwen een reden te meer om er eens flink tegenaan te gaan. Dat gebeurde dan ook. Met een aantal leuke aanvallen werd VCS onder druk gezet al moesten wij enorm uitkijken voor de razend snelle uitvallen van onze tegenstander. Vooral de linksbuiten was een klein maar enorm snel mannetje. Er was van ons geen enkele verdediger die hem normaal kon afstoppen. Lukte het wel dan was het veelal met een overtreding waarvan sommige niet op het veld thuis horen. Maar goed, kwam hij er door dan werd er slecht afgewerkt danwel stond onze Diego zijn mannetje. Al met al ging de eerste helft redelijk gelijk op al kregen wij wel een aantal corners te nemen. Die werden echter telkens te laag voorgebracht zodat deze vrij gemakkelijk onschadelijk konden worden gemaakt. Toch kregen onze strijders loon naar werken. Na een bijna afgeslagen aanval kwam de bal toch bij Damian terecht die met een prima assist Kursat bediende. Deze maakte dan ook de 0-1. Duno kreeg nog een aantal mooie kansen maar deze werden jammerlijk gemist.J ammer want wij hadden bij rust ruimer voor kunnen ja moeten staan. RUST
Na de rust was er een heel Duno op het veld. Ik heb onze verdediging nog nooit zo slecht zien spelen. Geen bal werd meer goed geraakt. Er werd mis getrapt en als wij hem wel raakten was de bal voor een tegenstander. Uittrappen kwamen altijd laag en in het midden en waren dus een gemakkelijke prooi voor VCS. Deze roken hun kansen. Zij gingen steeds meer drukken en achter werd de paniek alleen groter. Maar zie. Wij hadden een herboren Diego. Hij hield vele inzetten tegen en had een paar mooie reddingen. Maar Diego jij kan het ook weer niet alleen. Zoals geen enkele keeper. Uiteindelijk moest ook jij je meerdere erkennen in de aanvallers van VCS. Ik moet zeggen dat als onze verdediging zijn zaken deed hadden zij niet kunnen scoren (1-1). Toen begon het bibberen. Blind wegtrappen van de bal i.p.v. aannemen en een pass geven was er niet meer bij. Weer het oude euvel. De training helemaal vergeten. Sporadisch kwamen wij er nog wel uit met het nodige gevaar maar de afronding was telkenmale slecht. Alsof wij er niet meer in geloofden of geen zin meer in hadden.Deze houding maakte de weg vrij voor VCS om nog eens gas te geven met als gevolg het winnende doelpunt (2-1). Zo zien we maar weer eens dat een wedstrijd uit twee helften bestaat. Willen wij winnen moeten beide helften met evenveel flair worden aangepakt. Willen wij een 1-0 voorsprong een halve wedstrijd verdedigen? Dat gaat niet want daar hebben wij geen verdediging voor. Gelukkig hadden wij een keeper die ongekend in vorm was anders was de uitslag veel hoger geweest. Diego jij hebt laten zien dat je er toch wel wat van kan. Jammerdat je dat niet in de andere wedstrijden hebt laten zien maar voor deze wedstrijd was jij "THE MAN OF THE MATCH".
Nu resten er nog 4 toernooien. Dat kunnen leuke wedstrijden zijn. De druk van de competitie is van de ketel dus kunnen wij frank en vrij de toernooien ingaan i.v.m. de komende paasvakantie zullen er ongetwijfeld enkele spelers niet alle toernooien aanwezig zijn. Diego een heel fijn kamp in Vledder. De overige die met vakantie gaan een hele fijne vakantie toegewenst en voor straks een heel gezellig toernooi 23 april. Ik wens trainer(s), spelers en supporters een fijn weekend en misschien tot 23 april bij Celeritas.