Den Haag 16 april 2011

DUNO D4-Scheveningen D4 4-2

Beste lezers,

Zoals de meesten het weten is dit de laatste competitiewedstrijd die we gelukkig thuis met een mooi spel als weer wisten af te sluiten. Het weer zat goed mee en we hadden nog wat goed te maken tegen Scheveningen!
Helaas waren een aantal van onze vaste spelers niet aanwezig, maar niet getreurd er komen nog een aantal toernooien aan. Echter willen wij Esra, Kadir en Dilano sterkte wensen met hun herstel. Ook willen wij Thimo (keeper), Esam en Danny bedanken voor het bijspringen. Jullie hebben echt toppie gevoetbald alsof jullie al jaren samen met de D4 hebben gevoetbald.
Oké, nu de wedstrijd. Nadat Dennis de opstelling bekend had gemaakt ging iedereen met volle vreugde en zelfvertrouwen het veld op. Alle gezichtjes blij en een uitstraling van we eten dat team op! Nou en dat hebben ze gedaan en hoe! De eerste paar minuten was het even zoeken naar het spel, maar dat was al snel gevonden. Er wordt goed positiespel gespeeld. Goed verdedigd als ook mee verdedigd. Na ongeveer 15 minuten te hebben gevoetbald werd het 1-0 en wel gemaakt door invaller Danny. Wat een mooi doelpunt, net zoals de rest van de doelpunten. Scheveningen moest dit verwerken. De bal werd over links door ons uit verdedigd en door goed te combineren wist Noah door te breken tot aan de 16 meter lijn en wist de bal mooi links achter de keepster neer te leggen. Dus kreeg Scheveningen wederom een klap te verwerken. Echter wisten ook zij zo nu en dan dreigend in het 16 meter gebied te komen wat uit eindelijk 2-1 werd.
Heel DUNO D 4 wist het hoofd koel te houden en ging er met volle moed tegen aan. Ze wisten Scheveningen het erg moeilijk te maken. Ibo die goed storend en loop werk deed op het middenveld. De verdediging (Thimo in het doel, Gregory, Rogier, Casper en Nick) die dit keer goed stonden en scherp oplette. De voorhoede (Dylan, Sidney, Noah, Esam en Joey) deden eveneens hun best door de verdediging van Scheveningen het moeilijk te maken. Wat was het een genot om naar deze wedstrijd te kijken. De eerste helft zit erop. Nadat ze de complimenten van Dennis hebben ontvangen over hun spel wat ze in de eerste helft hebben gespeeld gaf Dennis de tip mee om dit voort te zetten. Vincent die een paar weken geleden een ongeval heeft gehad wilde een poging wagen om te voetballen. Dat is karakter tonen maar denk wel om je gezondheid kerel! Oké op naar de tweede helft. De toppers gingen goed van start en gingen door waar ze gebleven waren. Echter door een schoonheidsfoutje in de verdediging wist Scheveningen de gelijkmaker te maken 2-2. Dit lieten onze jongens niet toe en gingen gelijk weer aan de bak. Dylan die steeds meer zelfvertrouwen kreeg om langszij te komen deed dat een paar keer op een mooie wijze. Echter was er veel dreiging, maar nog geen doelpunten. Dylan doe dit vaker kerel! Sidney aan de andere kant had het wat moeilijker omdat er een stevige verdediger tegenover hem stond. Maar hij wist hier goed mee om te gaan door slimmer te voetballen en het te zoeken in de combinaties i.p.v. het duel aan te gaan. Dit gold ook voor de doel trappen. Er werd vanuit de achterhoede de aanval opgezet. Dit deden ze mooi en goed. Door een paar mooie passes van Casper kwam er één via Gregory terecht die een mooie aanval wist op te bouwen wat resulteerde door een doelpunt van Esam 3-2. De kanjers kregen nog meer zelf vertrouwen en gingen steeds meer aanvallender voetballen. Zoals ik al zei de verdediging stond goed en gaven geen ruimte meer weg.
Karan zowel in de eerste als in de tweede helft inviel wist een snelle jongen van Scheveningen het knap moeilijk te maken. Danny die last heeft van schouders viel ook zo nu en dan in. Ook hij wist dreiging te uitten. In ieder geval ook in de tweede helft werd er goed, leuk gevoetbald. Nog enkele minuten te gaan voor het fluit signaal werd het spel vanuit DUNO steeds gevaarlijker en wisten we toch nog een keer te scoren door Sidney 4-2. Alle doelpunten waren mooi, maar het spel was echt subliem!
In ieder geval is het voor jullie eerstejaars D een mooie prestatie om in de middenmoot te eindigen. Jullie kunnen hier trots op zijn! Verder wil ik Dennis enorm bedanken om de trainingen voort te zetten. Zonder Dennis hadden we geen trainer gehad! Dennis bedankt kerel voor alle moeite tot dusver en hopen dat er tijdens de toernooien ook wat prijzen valt weg te kapen.