Gelijkspel D4 tegen Quick

20 februari 2011 0:00

DUNO D4 - Quick D7 1 - 1
Sinds de start van de voorjaarscompetitie zit onze D4 ingedeeld in een nieuwe groep in de 8e klasse. Het is altijd afwachten of de nieuwe groep qua voetbalniveau aan elkaar gewaagd zal zijn. Inmiddels zijn we ongeveer op de helft van deze competitie en is te zien dat het de KNVB gelukt is om leuke ploegen aan elkaar te verbinden. Alle teams hebben gewonnen en verloren en er zitten niet echt ‘zwakke broeders' tussen. Opvallend aan alle uitslagen is dat alle teams het overgrote deel van de punten in thuiswedstrijden behaald. Alleen Westlandia en Quick lukte het om een uitwedstrijd winnend af te sluiten. Het is dan ook geen toeval dat deze twee teams aan de leiding gaan in deze competitie. Onze D4 mocht het vandaag opnemen tegen de koploper Quick D7 en dit zonder onze topscoorder van vorige week Dylan, die door ziekte moest afzeggen of was dit een typisch geval van stoppen op je hoogtepunt? ;-)) (Beterschap gewenst!). Al met al een wedstrijd waar onze kinderen bibberend naar uitkeken. Of kwam dit door de kou op deze gure dag? Direct bij de start werd duidelijk waarom Quick te duchten was: snelle aanvallers en een achterhoede die goed op één lijn speelt om onze spelers steeds buitenspel te lokken. Daarachter een enthousiaste keeper die zonder angst alle houdbare ballen wist te stoppen. Als DUNO dan de wedstrijd niet scherp start en nog zoekende is naar de eigen plaatsen, is het niet verwonderlijk dat Quick het beste van het spel heeft en een aantal goede kansen creëert. Al snel stond ons team dan ook met 0 - 1 achter. Het was fantastisch te zien dat DUNO D4 toen wakker schrok en langzaam maar zeker het eigen spel ging spelen. Quick werd bij vlagen teruggedrongen en een aantal kansen op de gelijkmaker dienden zich aan. Het was Danny (die samen met Enrique ons team completeerde, dank daarvoor) die uit een vrije trap de gelijkmaker aantekende door de bal prachtig in een vrije hoek te mikken. De rest van de eerste helft ging de strijd gelijk op maar moest DUNO hard blijven werken om Quick bij te benen. Na de rust was het vooral Quick dat het spel maakte en DUNO werd naar de eigen helft teruggedrongen. Het is dan zaak dat iedereen zijn/haar taak uitvoert en goed luistert naar de trainer. Helaas blijken er dan toch spelers die vooral hun eigen spelletje willen spelen en vooral het loopwerk liever aan anderen toevertrouwen. Toch vocht het overgrote deel van het team voor wat het waard was om Quick van een voorsprong af te houden. Zonder anderen te kort te doen moet ik in dit kader vooral Ruchir en onze keeper Vincent noemen. Zij waren een voorbeeld van inzet, inzicht, kracht en onverzettelijkheid, Chapeau!! Toen de goed leidende scheidsrechter de tweede helft beëindigde zonder dat het Quick gelukt was om een winnende treffer te maken was het DUNO dat het meest tevreden kon zijn met dit gelijke spel. Een dik compliment aan de D4 dat het gelukt is om de ongeslagen status in thuiswedstrijden vol te houden. Ook nog dank aan de assistent-scheidsrechter die het vlaggen aan DUNO-kant voor zijn rekening nam.