DUNO JO13-5 legt het af tegen individuen van Scheveningen JO13-5

8 december 2016 0:00

Na drie mooie overwinningen van de afgelopen weken heeft DUNO JO13-5 ondertussen een mooie derde plek in de ranglijst weten te bemachtigen. Zaterdag 3 december stond Scheveningen JO13-5 op het programma, een ploeg met nog maar nul punten uit drie wedstrijden.

DUNO begon sterk en kwam in de derde minuut al op voorsprong na een actie van Mrwan over het middenveld, waarna hij met een mooie steekbal Youness 1 op 1 met de keeper zette, wat leidde tot de 1-0. Scheveningen was wakker geschud en heeft Carlos, onze keeper voor vandaag, getest. Gelukkig hield hij DUNO overeind. Al gauw maakte Rayane de 2-0 met een mooi schot over de keeper heen. Achteraf bleek dat hij zijn schoenen had gepoetst, dus dat moet hij maar vaker doen! DUNO bleef zo sterk als het begonnen was en nog geen twee minuten later verscheen de 3-0 op het scorebord. Ramy gebruikte zijn snelheid aan de rechterkant, waardoor hij hem over de grond kon voorgeven. Youness stapte slim over de bal heen, zodat de goed vrijgelopen Yusuf hem mooi binnen kon schieten.

Het leek erop dat DUNO verder ging waar het de afgelopen week gebleven was: goed voetballen, scoren en winnen. Toch was het Scheveningen dat steeds beter ging voetballen en de betere kansen kreeg. Na twee goede reddingen van Carlos, was het toch 'drie keer is scheepsrecht' voor Scheveningen en tikten zij de 3-1 binnen. Kort daarna kon ook een afstandsschot niet voorkomen worden en raasde de bal over Carlos heen: 3-2. Scheveningen kwam dichterbij en even leek DUNO wakker geschud te zijn: een afstandsschot van Ramy ging onder de keeper door, waardoor toch weer een doelpunt uitgelopen werd op Scheveningen. DUNO leek weer even veilig te zijn. Het was echter Scheveningen dat ondanks verdedigend werk van Samy, E'Jaz, Boris en Dimir en goede reddingen van Carlos in 4 minuten tijd nog twee doelpunten wist te maken voor de rust. DUNO ging de rust in met 4-4.

De jongens gaven zelf aan dat ze slapper voetbalden dan normaal, duels amper aan gingen en Scheveningen te veel kansen gaf. Ze wisten waaraan gewerkt moest worden en wat hen te doen stond. Vastberaden om de wedstrijd naar zich toe te trekken, gingen zij de tweede helft in. Het eerste kwartier hield DUNO goed stand, maar waar zelfs Mrwan op het middenveld moe begon te worden, werd het voor het hele team steeds zwaarder. Een aantal jongens aan Scheveningse kant waren fysiek, technisch en tactisch zó veel sterker dan de jongens van DUNO én de meeste meisjes en jongens van Scheveningen zelf, dat werd getwijfeld aan hun plek in dit team. Wat achteraf ook bleek, is dat deze jongens regelmatig voor de JO13-1 spelen. Jammer, maar wel leuk om te zien hoe DUNO zich lang staande heeft gehouden tegen dit voetballend geweld!

Helaas moesten zij toch toegeven en vlogen er nog vier ballen langs Carlos, die overigens ook vele ballen tegen heeft weten te houden. Met een eindstand van 4-8 werd het Sinterklaas weekend in gegaan. Een wedstrijd om gauw te vergeten en dus verder te kijken maar volgende week. Dan mogen de jongens het opnemen tegen 's-Gravenzande JO13-8, dat met evenveel gespeelde wedstrijden een punt boven DUNO staat!