DUNO D5 had een offday

5 maart 2016 0:00

Vandaag stond er voor ons team een hele belangrijke wedstrijd op het programma bij KMD. En dat op een tijdstip 11.00 uur, dat wij eerder als gunstig hebben mogen ervaren omdat we dan meer wakker zijn dan wanneer we ontzettend vroeg dienen te spelen. We begonnen voortvarend aan de wedstrijd en wisten ook supersnel het eerste doelpunt naar ons toe te trekken dankzij onze Donne die zeer oplettend was.

Na 10 minuten absoluut aardig spelen, kwam er tot onze grote schrik de klad in. We liepen op een kluitje zakten niet meer op tijd terug en lieten onze eigen posities voor wat het was. Dit was gewoon ontzettend zonde omdat we de eerste 10 minuten echt de beter spelende partij waren op het veld. We kunnen er lang en breed over praten maar we hebben vandaag echt onszelf te kort gedaan. Gasten die toch echt een balletje kunnen trappen bleken niet vooruit te branden vandaag. We kwamen niet op tijd in de bal en deden veel te weinig om duels te winnen. Als we vervolgens wel een duel wonnen, bleek het te moeilijk de bal door te spelen en kozen we ervoor om het onszelf onnodig moeilijk te maken door de bal bij ons te houden en uiteindelijk verloren doordat er teveel tegenstanders naar de speler die de bal te lang bij zich hield. Daarom ook al vaker aangegeven dat we het onszelf niet moeilijker moeten maken en de bal sneller moeten spelen.
Daarnaast hadden sommige spelers vandaag ook nog lange tenen die we zeker niet ten gunste van het spel wisten te gebruiken maar voor onze bui :-).
Een penalty van onze tegenstander vloog gelukkig over en een penalty in ons voordeel wisten we we wel te benutten zodat we weer op gelijke hoogte kwamen van 2-2. Ramy heeft deze penalty keurig met zijn hersens genomen in plaats van een zeer hard schot nog wel eens over wil gaan. Gewoon rust en de bal over de grond in de hoek waar de keeper niet meer kon bijkomen. Prima! Bram speelt de laatste tijd erg bestendig en doet het ook steeds beter en fanatieker. Maar dat neemt niet weg dat we toch nog met 3-2 achterstand kwamen te staan wat ook de eindstand werd.
Jammer en niet nodig heren en dame. Natuurlijk kunnen we niet alle wedstrijden winnen maar vandaag had er zeker meer ingezeten als we allemaal met ons hoofd bij het spelletje waren gebleven. Grote complimenten wil ik maken aan de scheidsrechter die we vandaag hadden want die floot een prima en ondanks ons matige spel een gezellige wedstrijd.