DUNO D5 niet wakker tegen Quintus

7 november 2015 0:00

Zaterdag waren we te gast bij Quintus voor een wedstrijd tegen hun D-2. We waren keurig op tijd en hadden zin in de wedstrijd. In de kleedkamer hebben we de opstelling doorgenomen met elkaar waarna we ons naar het veld begaven.

De wedstrijd begon en kan niet anders zeggen dan dat we zeer sterk begonnen aan de wedstrijd. We hadden kansen maar maakten te weinig af. We kregen zelfs een penalty mee vanwege het feit dat hun speler echt alleen een schouderduwtje gaf. Ook deze penalty werd niet op een wijze afgewerkt op basis waarvan we er ons voordeel mee konden doen. Kort nadat de wedstrijd begonnen was bleek dat het aansluiten van het team op de rest van de spelers te wensen overliet. Dat kan en hoort veel beter en laten we niet vergeten dat we eerder hebben laten zien dat we het kunnen maar vandaag deden we het niet en dat is gewoon spijtig.

Voor Quintus was er in beginsel geen doorkomen aan in de eerste helft en als ze wel doorkwamen, was het middels buitenspel. Op een gegeven moment stonden er zelfs twee man buitenspel en hoewel de vlag keurig omhoog ging, beschikten zij over een scheidsrechter die het vanaf het midden van het veld nog beter kon zien op basis waarvan een teleurstellend besluit tot stand kwam om er niet voor te fluiten maar te laten scoren en dat eerste doelpunt te laten gelden en goed te keuren. Dat dit soms gebeurt is jammer natuurlijk maar goed dit staat natuurlijk los van het feit dat we op dat moment helemaal niet meer vooruit te branden waren. Passes gingen slap of kwamen niet aan en in plaats van het individuele duel aan te gaan besloten we dikwijls dit met te weinig inzet doen waarmee we de wedstrijd op zijn beloop hebben gelaten. Zelfs onze keeper Duco had minder wakkere momenten want de manier waarop de tegenpartij zijn tweede goal maakte was gewoon echt niet nodig en daardoor tenenkrommend.

In de rust hebben we in de kleedkamer ons ongenoegen geuit en gewezen op het slappe spel dat was laten zien. We geven het team complimenten maar ze zijn gelukkig ook bestand tegen kritiek. Dat ze wat gedaan hebben met de verkregen kritiek mag duidelijk zijn want de tweede helft namen we al een flink stuk van de initiatieven terug in onze eigen handen (voeten:-) Ook in de tweede helft kregen we volop kansen maar de bal ging veel te weinig in het net. Als we vanaf het begin alle kansen benut hadden die we hebben gekregen hadden we de wedstrijd echt met twee vingers in onze neuzen en bovendien in ons voordeel kunnen beslechten en de punten mee naar huis nemen.
De tweede helft was een stuk beter dan de eerste helft maar ondanks dit is het eindresultaat helaas 3-1 in ons nadeel geweest.
Een uitblinker aanwijzen is iets wat we eigenlijk nooit doen omdat we als team presteren. Ondanks dit moet ik weer van deze regel afwijken en wil dan ook graag deze keer mijn oprechte waardering voor een bikkel van de wedstrijd moeten aanwijzen. Er is een iemand die in haar eentje iets heeft moeten incasseren en dat was onze speelster Jessie. Die kreeg een snoeiharde bal vol op haar snuit en hoewel ze mede daardoor gelijk tegen de grasmat gewerkt werd, stond ze ook gelijk weer op om verder te spelen. Grote klasse Jessie. Deze bikkel had zelfs geen spons nodig. Het enige wat ze aan het eind van de wedstrijd in de kleedkamer deed was haar mond spoelen omdat de bal ervoor gezorgd had dat ze modder in haar mond had :-)

We moeten ook niet vergeten dat we afgelopen woensdag geen training hadden wegens een te spelen E toernooi. Dus denk dat we dit maar als eerste oorzaak moeten gaan aanwijzen voor het matige spel dat we vandaag vertoont hebben. Maandag gaan we er weer flink tegenaan met de training waarbij we ondermeer aandacht gaan geven aan het " afmaken".