Nipte nederlaag DUNO C1 tegen BMT

9 april 2016 0:00

DUNO C1 - BMT C1 1-2 Vandaag de terugwedstrijd tegen BMT. Uit kansloos verloren dus moeste het nu anders. Met de gasten op de trainingen al besproken dat we vandaag 1-4-4-2 gingen spelen.

We gaven in de uitwedstrijd teveel ruimte weg waardoor BMT er te gemakkelijk doorheen kon voetballen. In de voorbespreking gezegd dat we ons zouden laten inzakken op eigen helft en dan druk op de bal zouden zetten.

Het zou dus van onze kant een lelijke wedstrijd worden maar dat moest dan maar.
Had in de voorbespreking ook aangegeven vooral geduldig te zijn. Al snel bleek dat BMT verrast was door onze opstelling en hier niet goed op reageerde. Ze probeerden hun spitsen alleen maar met een lange bal te bereiken en hier werd door onze verdediging goed op gereageerd.

Zelf creëerden we echter ook niet veel. Toch kwamen we op een 1-0 voorsprong. Diepe bal van Max en Yessin reageerde goed. Omspeelde de keeper en maakt het mooi af.
Dit zou ook de ruststand worden. In de rust aangegeven dat we op dezelfde manier moesten blijven ballen. Ook gezegd dat er in de tweede helft een ander BMT op het veld zou komen. Dit bleek ook en niet alleen in het voetbal maar ook weer in het praten. Het blijft toch altijd een heel vervelende club om tegen te spelen. Ik had de spelers gewaarschuwd maar toch konden niet dat spel meer opbrengen als voor de rust. Na een kwartier kon BMT op 1-1 komen door niet goed ingrijpen van de verdediging. Even niet scherp en hij lag in het netje. We hadden voor dit doelpunt al twee maal een waarschuwing gehad met goede kansen van BMT maar waren toch niet helemaal scherp op sommige plaatsen.

De 1-2 tien minuten later was eigenlijk het zelfde verhaal. Even niet bij de les en het was gedaan. Op dat moment gelijk overgeschakeld naar 1- 4-3-3. En ja jongens als we de zelf een bal op de doellijn er niet in kunnen krijgen, doen we iets niet goed, Daarna ook nog een hele goede kans voor Basten die door de keeper net nog corner kan worden getikt. We hadden dus ook het geluk niet mee in de slotfase waar we wel drie keer hadden kunnen scoren.

Een onverdiende nederlaag vind ik, en we hebben zeker niet gekregen wat we minimaal verdiend hadden een gelijkspel. Waar ik trots op ben is de werklust en de manier hoe jullie de opdracht door mij meegegeven hebben uitgevoerd. Ook ben ik trots dat jullie je niet hebben gek laten maken door de tegenstander die dit soort resultaten alleen maar kan halen met een aantal dispensatie spelers.

Ik hoorde na de wedstrijd dat onze toeschouwers vonden dat dit een heel ander BMT was dan bij de uitwedstrijd. Ik heb gekeken en zag dat er een speler niet bij was. Ik wil dus het compliment naar ons halen er stond gewoon een veel beter DUNO dan bij de uitwedstrijd.

We hebben nog twee wedstrijden en als we die oppakken met de mentaliteit en strijd die we hebben getoond tegen Quick en BMT worden dat gewoon zes punten en eindigen we op een mooie derde plaats.