DUNOJO15-1 raakt initiatief kwijt in de tweede helft

14 oktober 2017 0:00

Op de eerste dag van de herfstvakantie stond er een uitwedstrijd tegen SVC'08 op het programma. Helaas ontbraken er maar liefst 4 spelers om uiteenlopende redenen (Lars, Justin, Daniel en Yordi), en hadden we maar één invaller vanuit de JO15-2, namelijk Rosco, waardoor er maar één reserve was. Rosco, bedankt voor het invallen.

Het was prachtig weer, zeker voor deze tijd van het jaar, zodat het voor de toeschouwers ook heerlijk was om de verrichtingen van onze helden vanaf de tribune te volgen. Het was al vrij snel duidelijk dat er voor DUNO wel wat te halen was, want het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van SVC'08. Het duurde dan ook niet lang, voor Giovanni er 0-1 van maakte. Kansen op de 0-2 waren er genoeg, want Issam zag zijn schot geblokkeerd. Even later een pass van Elian naar Issam. Laatstgenoemde wilde de bal rustig in de hoek schuiven, maar had geen rekening gehouden met het feit, dat hij hier met een heel goede keeper te maken had. Toch had deze aanval van DUNO een doelpunt moeten zijn, want de rebound van Giovanni werd niet hard genoeg ingeschoten, zodat de keeper zich nogmaals kon onderscheiden. Boris schoot met zijn verkeerde been over, maar Elian was wel trefzeker. Zijn schot was goed geplaatst, maar de vraag is, of de keeper deze bal had kunnen tegenhouden, als deze onderweg niet aangeraakt was door een verdediger (0-2). Voor rust nog een kans voor Boris, maar hij schoot via de keeper over. Elian had misschien nog een strafschop moeten krijgen, maar deze werd niet toegekend, maar de voorsprong leek geruststellend genoeg. De trainers konden dik tevreden zijn met het vertoonde spel, maar blijkbaar had er iets in de thee gezeten, want na rust ging het tempo aanzienlijk omlaag, en de spirit leek er wel een beetje uit te zijn.

De tegenstander was te goed om deze wedstrijd met de verkeerde instelling te proberen uit te spelen, en zo werd de thuisploeg onnodig in het zadel geholpen. SVC boog zo de achterstand om in een 3-2 voorsprong. Onze helden leken er niet meer in te geloven. Het tempo was veel te laag om de tegenstander te verontrusten, en zij konden de bal achterin ongestraft rondspelen. Er werd niet, of met niet genoeg mensen gejaagd, en een nederlaag leek onafwendbaar. Gelukkig schoot de scheidsrechter te hulp, want een lichte overtreding op Giovanni werd bestraft met een vrije schop. Issam had zijn eerste vrije schop door de keeper gestopt gezien, dus hij besloot de bal nu niet hard en laag, maar geplaatst en hoog te schieten. Dit was de keeper te machtig, en zo kwamen we uiteindelijk nog goed weg met een 3-3 gelijkspel, waar een overwinning na de eerste helft een formaliteit leek te zijn.

Een goede eerste helft, gevolgd door een zwakke tweede, waarin ook de mentaliteit, die we op de training steeds zien, nu ook in de wedstrijd terug te zien was. Een verontrustende gedachte. Hopelijk gaan de spelers wat meer in de spiegel kijken, en beseffen, dat de wedstrijd eigenlijk al op de training begint. De eerste officiële wedstrijd staat pas gepland op 4 november, als er wordt thuis gespeeld tegen Graaf Willem II VAC.