DUNO JO15-1 redt het net niet tegen Honselersdijk

14 januari 2017 0:00

De winterstop is weer ten einde, maar de winterse buien duidelijk nog niet. Het weer wisselde regelmatig vandaag, en hetzelfde kan eigenlijk gezegd worden van het wedstrijdbeeld. Elian moest vandaag wegens ziekte helaas verstek laten gaan, maar gelukkig waren Giovanni en Daniel uit de JO15-2 bereid na hun wedstrijd tegen Scheveningen als reserves aan te sluiten, waarvoor dank. Nog meer inbreng van de JO15-2 was de vader van Jari, die vandaag als scheidsrechter optrad, en dat op een zeer overtuigende manier ten uitvoer bracht.

De tegenstander was Honselersdijk, en zij staan aanmerkelijk hoger op de ranglijst dan DUNO. Daar was overigens aan het begin van de wedstrijd weinig van te merken, want DUNO was de bovenliggende partij. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Honselersdijk. Tot veel kansen leidde dat echter niet. We moesten even wachten voor het doel voor het eerst onder vuur genomen werd. Jay had de eer uit een corner van Danique, maar zag zijn inzet gestopt door de keeper. Er volgde al snel een wissel. Issam werd vervangen door Yordi en Marciano schoof door naar de spitspositie, en laatstgenoemde zag ongeveer bij zijn eerste balcontact als aanvalsleider de bal via een verdediger van Honselersdijk bijna in het doel rollen. Helaas voor de groenzwarten en hun schare fans ging de bal langs de verkeerde kant van de paal. Uit een toegekende vrije schop nam Olav plaats achter de bal, maar zijn schot ging recht op de keeper af. Naarmate de eerste helft vorderde, begon Honselersdijk zich langzamerhand onder de druk uit te voetballen. Het was voor de thuisploeg dan ook zuur, dat de eerste de beste kans direct een doelpunt opleverde (0-1) en dat was ook de ruststand.

Tijdens de rust begon de zon te schijnen, maar dat gold vlak na rust niet voor onze helden, want de tweede helft was nog maar net van start gegaan, of Honselersdijk verdubbelde de voorsprong na een prachtig schot met de buitenkant voet vanaf de linkerkant. Dat was een lelijke streep door de rekening van DUNO. Honselersdijk rook bloed, en het leverde een aantal zeer gevaarlijke situaties voor het doel van DUNO op, en het was op dat moment een wonder dat de score niet verder werd opgevoerd. In een fase dat DUNO de controle over de wedstrijd volledig kwijt was, kwam de 1-2 eigenlijk uit de lucht vallen. Het schot van Basten werd nog gesmoord door een verdediger, maar rolde voor de voeten van Jay, die alert reageerde en de aansluitingstreffer binnentikte. Sem moest helaas het veld verlaten met liesproblemen, en Giovanni en Daniel mochten hun opwachting maken. DUNO zag dat een gelijkspel er nog in zat, en de druk werd opgevoerd. Issam en Daniel zagen hun schoten net over gaan, en Basten schoot naast. Ook de keeper van Honselersdijk werd nog aan het werk gezet bij schoten van Olav en Issam, maar gescoord werd er niet meer.

Zo ging er wederom een wedstrijd verloren, maar een gelijkspel had er wel ingezeten, en was ook wel verdiend geweest. Complimenten voor beide ploegen voor een zeer sportief verlopen wedstrijd. Volgende week staat er weer een zware wedstrijd op het programma, als Sportclub Monster op bezoek komt.