DUNO JO15-1 maakt het zichzelf moeilijk

15 april 2018 0:00

Met de wetenschap, dat concurrent Die Haghe tot nu toe geen steken heeft laten vallen, mochten onze helden op bezoek bij Semper Altius. Deze ploeg had weinig punten verzameld, dus er mocht geen puntenverlies worden geleden.Uit de warming-up viel nauwelijks op te merken dat hier een kampioenskandidaat aan het werk was, want er was weinig tot geen beweging te bespeuren. Als dat maar goed zou gaan. Sem en Issam waren door blessures helaas nog afwezig. Verder was iedereen, inclusief Thomas, weer paraat.

Het begin van DUNO was veelbelovend, al moet gezegd worden, dat de thuisploeg nauwelijks tegenstand bood. Misschien waren zij geïmponeerd door de stand op de ranglijst. De kansen regen zich dan ook aaneen, en het duurde niet lang voor de bezoekers op voorsprong kwamen. Giovanni gaf voor op Justin, en hij wist wel raad met de kans (0-1). Even later een kans voor Yordi na een vrije schop van Elian, maar zijn schot ging voorlangs. Daarna was het precies andersom. Yordi gaf voor op Elian, maar hij stuitte op de keeper. Het was moeilijk de concentratie vast te houden, al speelde Danitsja achterin een foutloze wedstrijd. Bij een 0-1 voorsprong ligt een counter altijd op de loer. Dat gebeurde ook, en Semper Altius scoorde tegen, maar het was buitenspel. Gelukkig werd de score daarna opgevoerd door Elian, die een voortdurende plaag voor zijn directe tegenstander was. Hij zorgde voor de 0-2. Semper Altius probeerde daarna wat terug te doen, waarbij vooral de nummer 13 opviel met een aantal individuele acties. Het was echter DUNO dat de score nog verder opvoerde. Justin scoorde zijn tweede uit een corner van Levi (0-3). Het was een comfortabele voorsprong om de rust mee in te gaan, maar in een moment van onachtzaamheid wist Semper Altius de score wat draaglijker te maken (1-3).
JO15 1 Semper GiovanniIn de tweede helft begon DUNO opnieuw aardig en Daniel scoorde bijna uit een vrije schop maar de keeper wist redding te brengen. Het was belangrijk direct op een hoog tempo te spelen, maar helaas verzuimde DUNO dat te doen. Semper Altius voelde dat er wat te halen was, en ging met wat meer vertrouwen voetballen. Dat leidde tot de 2-3, en de strijd was weer volledig open. Rosco smeet met zijn energie, en speelde een uitstekende wedstrijd. Hij stond aan de basis van de vierde DUNO-treffer. Na zijn individuele actie kwam de bal voor de voeten van Giovanni terecht, die niet aarzelde en verwoestend hard inschoot (2-4).
Het gaf nog steeds niet de broodnodige rust, en opnieuw wist Semper Altius terug in de wedstrijd te komen (3-4). In de laatste minuten golfde het spel op en neer met mogelijkheden aan beide kanten. We haalden opgelucht adem, toen de scheidsrechter floot voor het einde.
Jo15 1 Semper LarsEen moeizame overwinning, maar gelukkig krijg je daar ook gewoon 3 punten voor. Die Haghe heeft het vandaag ook niet gemakkelijk gehad, maar verloor opnieuw geen punten (2-3 winst tegen GSC Esdo). Volgende week spelen we op zondag tegen hekkensluiter HBS.