HBS een paar maten te groot voor DUNO JO15-1

29 maart 2018 0:00

Op een druilerige lentedag mochten onze helden in de tweede ronde van de Haaglanden Cup aantreden tegen HBS. Dat was geen eenvoudige opgave, want er was niet veel huiswerk voor nodig om erachter te komen dat dit team de tweede plek bezet in de hoofdklasse.Daar kwam nog bij dat DUNO door blessures geteisterd werd. Issam was nog steeds afwezig vanwege een hamstringblessure. Thomas is op de weg terug. Danitsja meldde zich helaas ziek, en tot overmaat van ramp moest Boris afhaken tijdens de warming-up. We hielden nog maar één reserve over. Siwan begon aan de kant.

Goed weggestopt op de overdekte tribune, zagen we al snel dat we een heel moeilijke wedstrijd tegemoet gingen. HBS combineerde rustig, en had steeds goed oog voor de vrije man. DUNO moest telkens in de achtervolging. Als we de bal dan wisten te veroveren, waren we veel te onrustig om deze lang vast te houden. Al snel ontstond er een scrimmage voor het doel van de teruggekeerde Gio, maar gelukkig wist DUNO de bal met veel kunst en vliegwerk uit de doelmond weg te krijgen. Het was uitstel van executie, want na 10 minuten was de verdiende voorsprong voor de thuisploeg een feit (1-0).

Even later werd het voor DUNO nog erger, toen Daniel moest uitvallen. Hij had in het eerste deel van de wedstrijd veel indruk gemaakt met sterk verdedigend werk. Hij kon helaas niet meer verder spelen, waardoor we geen reserves meer over hadden. Yordi moest zijn plek in de achterhoede innemen. Met een prachtig afstandsschot wist HBS de voorsprong te verdubbelen (2-0) en op slag van rust werd het 3-0 uit een penalty, na een overtreding van Yordi, al leek het er sterk op, dat hij de bal speelde.
Na de rust duurde het opnieuw 10 minuten voor de thuisploeg het net weer wist te vinden (4-0). Het verweer van DUNO werd steeds minder, en dat was koren op de molen van HBS, dat vrij snel achter elkaar de 5-0, 6-0 en 7-0 wist te scoren. Giovanni was de volgende die geblesseerd uitviel, en Jeffrey en Nathan besloten de handdoek in de ring te gooien. In overleg met scheidsrechter en coach van de tegenstander besloten ze deze ongelijke strijd te staken. Hopelijk herstellen de gekwetsten weer snel, want we hebben iedereen hard nodig in de competitie, waar we nog volop strijden om de eerste plaats in de tweede klasse. Aanstaande maandag spelen we een toernooi bij Die Haghe.