Doelman Max uitblinker bij verliezend DUNO C1 tegen HVC'10

11 november 2015 0:00

DUNO C1 - HVC'10 C1 0-1 (0-0), zaterdag 7 november 2015
Vandaag de tweede wedstrijd van de competitie tegen HVC'10. Een tegenstander die hun eerste wedstrijd met 4-2 had gewonnen.
Al snel in de wedstrijd zag ik dat deze tegenstander geen onoverwinnelijk team was en dat hier dus grote kansen voor drie punten voor DUNO lagen.

Dus ook was hier de kans voor ons om de onnodige 1-1 tegen Haaglandia weg te spoelen. DUNO was de bovenliggende partij in de eerste helft van deze wedstrijd.

Deden we het allemaal goed nee dus. Weer teveel lopen met de bal. Passing waar we altijd tot vervelens aan toe op trainen zeer onverzorgd. Wat erger was de veldbezetting was weer niet goed. Ruimtes waren te groot, aansluiting in balbezit niet goed. Maar ook de omschakeling bij balverlies liet te wensen over. We hebben het al vaak gehad over het veld klein maken bij balverlies. We maken het ons zo moeilijk en daardoor voetballen we niet als een team. We kunnen het dus wel dat hebben gezien tegen Quick Boys. Maar we waren toch de bovenliggende partij zeg je net. Klopt en dat is dan ook het vervelende, niet echt goed spelen, en dan toch beter zijn. Niet alles voor elkaar over hebben en dan toch nog kansen creëren. Dan moet je gewoon de drie punten pakken. Belangrijk in het voetbal is dat de kansen die je krijgt er dan wel eens een keer in moeten. Dat ging tegen Haaglandia niet goed en was ook vandaag weer een probleem. HVC'10 kreeg heel wat minder kansen maar die ene vlak voor rust werd met een mooie zweefduik door Max uit de hoek gepakt. Met Max heb ik dan ook een uitblinker te pakken. Hij was niet te passeren en voetbalden ook heel goed mee..

Rust 0-0. In de rust aangegeven dat we de veldbezetting beter moesten oppakken. Nu was er regelmatig een groot gat op op het midden veld. Ook aangegeven dat bij vrije schoppen niet iedereen bij HVC'10 op de 18 meterlijn moest gaan lopen. Er moesten lopende mensen komen en veel meer beweging komen..

Ook de tweede helft DUNO steeds in de aanval maar het praatje in de rust had niet geholpen. Nog steeds geen direct spel en nog steeds niet de goede veldbezetting. Wel ook weer een aantal kansen maar omdat de ruimtes te groot werden kreeg HVC'10 ook een paar kansjes. Max was echter niet te passeren vandaag.

Het is een gezegde dat als je zelf je kansen niet benut je tegenstander er wel een bij je erin schiet. Die kans die zij dan krijgen is toch door slordigheid van ons zelf. Wij in de aanval en veel mensen voor de bal. Rugdekking niet goed verzorgd. Bal verlies een lange bal en bij ons iedereen uit de positie. Danique probeerde in een uiterste inspanning de bal nog weg te werken maar raakte daarbij de tegenstander. Een terechte pingel en deze werd goed ingeschoten. Met nog vier minuten te gaan een flinke domper. Verdediger eruit en een spits erbij. Dan nog maar even met de lange bal proberen een gelijkspel eruit te slepen.

Dit lukte bijna met een bal van Basten tegen de paal in blessure tijd.

Deze wedstrijd hebben we niet van de tegenstander verloren maar van onszelf. Wat ik jammer vind is dat ik na de wedstrijd hoor dat er erg veel op elkaar gemopperd wordt tijdens de wedstrijd. In de wedstrijd zie dat ook wel een beetje terug. Niet iedereen zie je voor elkaar werken. Je kan wel tegen elkaar roepen wat een ander moet doen maar je kan natuurlijk ook zelf oppakken als je ziet dat er zaken niet goed gaan.

Je bent een team en dat moet je in het veld terug zien. We hebben dinsdag een praatje gehad dat alles waar we mee bezig zijn serieuzer moet en vandaag blijk dan weer ook dat hard nodig is. Wij zullen hard moeten werken om betere resultaten te gaan behalen. En daar gaan we dinsdag weer mee starten.