DUNO C1 pakt winst in competitieduel tegen Honselersdijk C2

23 februari 2016 0:00

De eerder uitgestelde wedstrijd tegen Honselerdijk werd op deze maandagavond 22 februari ingehaald. Afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd tegen Sep C1. Een wedstrijd die eindigde in een 4-4 stand en waar ik niet erg tevreden over was. DUNO niet goed geconcentreerd en een wedstrijd waarin de ruimtes te groot waren.

We probeerden eens met een verdediging van drie, vier spelers daarvoor en drie in de voorhoede. Dat dit achterin niet goed ging bleek al na tien minuten. We stonden toen al met 2-0 achter. Vandaag dan meer weer spelen zoals we gewend zijn 1-4-3-3 zijn we toch gewend en voelen de spelers zich het beste bij. Ook moest er meer worden aangesloten zodat het veld kleiner werd en de linies dichter op elkaar kwamen te staan. Dit pakte gelijk na het start signaal goed uit voor ons. De tegenstander werd gelijk onder druk gezet en eigenlijk had het na tien minuten 2-0 voor DUNO moeten staan. Zelf gaven we weinig ruimte weg en bleven ze ver van de goal van Max weg.
DUNO was vandaag veruit de beste ploeg op het veld en het lukte alleen niet om te scoren. Je merkt dan wel dat er toch wat minder gevoetbald gaat worden omdat we toch proberen het doelpunt af te dwingen. Dit werkt natuurlijk niet. Het leek dan ook op een 0-0 ruststand af te gaan. Marciano dacht hier anders over en maakte vlak voor de rust toch de 1-0. Met 1-0 de rust in, maar dit had wel 4-0 kunnen en moeten zijn.
Max had niet veel te doen gehad en zou dat ook de tweede helft gaan meemaken. In de rust weer het al oude verhaal van de postbode want er werd weer te veel gelopen met de bal. De tweede helft starten we met Elian en Sem( bedankt voor het mee doen) Ook nu weer DUNO dat de dienst uitmaakte, alleen wisten we in de tweede helft wel het netje te vinden. Eerst was daar in de 55e minuut Jeremy en daarna in de 62e minuut Olaf.

Een meer dan verdiende overwinning en als je nu weer naar de stand kijkt ook weer op de vierde plaats. Als we ons iets moeten verwijten is dat we niet vier of vijf doelpunten meer hebben gemaakt. Nu even een weekje vakantie en dan ons weer voorbereiden op Quintes. Als we nu een goede serie kunnen neerzetten, komt de derde plaats ook nog in het zicht. Toch ook even een bedankje voor de scheids en Calvin die beiden een prima wedstrijd hebben geleid. Zie jullie dinsdag 1 maart weer.