DUNO C1 speelt gelijk bij HVC'10

30 januari 2016 0:00

Hvc 10 C1 - Duno C1 1-1
Vandaag richting Hvc voor de terugwedstrijd. Op DUNO gingen zij met de drie punten weg door een penalty in de laatste minuten van de wedstrijd. Dit konden we vandaag rechtzetten. Verleden week was HVC afgelast dus in de ochtend eerst bellen of het daar wel doorging. Hvc had wat wedstrijden verplaatst, waardoor wij konden spelen op het kunstgras.

Praatje in de kleedkamer en dan de warming up. Wat een drama was dat. Ik had nog zo aangeven dat de spelers geconcentreerd moesten zijn, omdat de wedstrijd daarna ging beginnen. Ik zei nog tegen David dat dit niet goed aanvoelde. Dat bleek ook tijdens de wedstrijd. We begonnen slecht. Het was niet goed wat wij lieten zien, en we stonden dan ook al snel met 1-0 achter. Zij speelden met een 4-4-2 opstelling en daar hadden wij veel moeite mee. Ik was ook niet scherp en had al sneller een speler door moeten laten schuiven naar het middenveld. Bedankt Henk! Dit brengt ook weer een risico met zich mee, omdat als wij niet in de opstelling spelen die wij gewend zijn en er ook veel onrust bij ons kan ontstaan. Toch kwam er vanaf het moment van door schuiven van Mert naar het middenveld meer evenwicht in de wedstrijd. Het evenwicht resulteerde echter niet in kansen voor DUNO.

Ruststand 1-0 en dan kom ik in de kleedkamer en zitten de spelers grapjes te maken. Heb ik toch maar even gevraagd of er reden tot lachen was. Aangegeven dat ik helemaal niet tevreden was met het getoonde spel in de eerste helft en dat dit op zeker beter moest de tweede helft. Zoals ik eerder al schreef was er nu veel meer evenwicht in de wedstrijd maar nog steeds had DUNO geen echte kans gehad. Aan de andere kant ging het mis. Speler HVC op snelheid door. Overtreding buiten het strafschop gebied en toch een penalty tegen. Gaat deze erin zit de wedstrijd op slot. Maar ja we hebben gelukkig Max, en die gaat zich steeds meer als penalty killer laten zien.
Aanloop speler HVC, bal gaat naar de hoek maar ook Max gaat stijlvol naar die hoek. Hij tikt de bal via de lat naast. Max houd ons net als tegen GDA uit in de wedstrijd. Het leek ook wel dat van het stoppen van deze bal bij ons wat extra energie los kwam. Dus probeerden we toch aan te dringen. Jeremy de 16 meter in en daar het foutje waar we op hoopten. Jeremy neer in de 16 en nu wij op het eind van de wedstrijd een pingel. Basten die er verleden week twee miste, kon dat nu goed maken. Bal ging in de hoek en keeper Hvc kansloos 1-1.
Basten verleden week een pruilmond vandaag een big smile.
Het was een wedstrijd waarin DUNO geen echte kansen kon creëren en dus ook niet kreeg. Dan toch met een gelijkspel vertrekken is niet verkeerd. Op basis van de tweede helft ook wel verdiend. Het was van onze kant niet de beste wedstrijd maar strijd en zeker goed verdedigend werk achterin hebben ons vandaag toch nog een punt gegeven. Er komen nu een paar voor ons vreemde weken aan. Zaterdag spelen we vriendschappelijk tegen VUC uit. Die week daarop de enige competitie wedstrijd, en dan de 20 ste weer vriendschappelijk tegen SEP thuis. De week daarna op de 27e zijn we vrij.
Laat weten of iedereen er is deze weken.