DUNO C1 lekker op dreef tegen Laakkwartier

5 december 2015 0:00

Laakkwartier C2 - Duno C1 (0-6)
Vandaag de uitwedstrijd tegen Laakkwartier(voortaan LK). Een lekkere vroege wedstrijd! Om 09.15 spelen en dat was voor onze schone slaper Youri een flinke opgave. Monique wist waar hij woonde en ging hem uit zijn bed bellen. De rest van de groep was er wel. Jay is nog geblesseerd en dus niet aanwezig. Weet zeker dat hij de volgende keer gewoon weer bij zijn team komt kijken. Calvin wilde gelukkig mee zodat we met dertien man naar LK konden. Calvin bedankt was voor jou ook vroeg opstaan.

In de voorbespreking aangegeven dat de drie punten van verleden week die heel erg belangrijk waren voor ons, voor niets waren geweest als we er nu geen goed gevolg aan zouden geven. Verleden week had ik op een 3-0 overwinning gehoopt nu wilde ik een overwinning maar ook zelf de 0 houden. We wisten niet hoe LK speelde dus dan maar uitgaan van onze eigen kracht. We zouden gelijk druk zetten op LK om hun zo het voetbal onmogelijk te maken.

Zo begonnen we ook. De duels moesten gewonnen worden en dat lukte ook. Ieder duel was voor ons en op alle fronten waren we LK de baas. Dit moest dan ook doelpunten gaan opleveren. Dit gebeurden dan ook in de tiende minuut. Ik heb het er al heel vaak met de spelers gehad hoe ze Jeremy moeten inspelen. Niet in zijn voeten maar met een pas in de loop. Basten zag het gat en speelde inderdaad tussen twee verdedigers Jeremy in de loop aan. En ons duveltje uit het doosje wist daar wel raad mee. 0-1. Mooie en verdiende goal.

Duno ging door en weer tien minuten later een aanval, Marciano naar Basten en de bal kwam bij Dwight die hem hard tegen het netje knalde: 0-2 en ook zeer verdiend. Hadden we ook een verdediging vandaag? Ja zeker en ook daar werd alles gewonnen, zodat LK ook niet in de buurt kwam van Max. Het was behoorlijk fris met die koude wind dus hebben we max in de rust moeten ontdooien. De 0-2 was de ruststand.

In de rust aangegeven dat we de tweede helft zo door moesten gaan en de druk erop moesten houden. We waren er nog niet en we moesten LK niet het idee geven dat er voor hun iets te halen is. Toch was het een andere wedstrijd de tweede helft de eerste tien minuten. We konden het even niet opbrengen de druk er op te houden waardoor het een rommelige tweede helft werd. LK ging achterin 1-1 spelen en dan is er ineens paniek bij ons. We zien dan alleen die extra man van hun op het middenveld maar niet de ruimte die onze spitsen ineens krijgen.Niet dat LK ineens erg gevaarlijk werd. De ban werd gebroken toen wel die ruimte werd gevonden en Basten werd aangespeeld. Basten speelde zijn directe tegenstander uit en schoot met zijn linkerbeen de 0-3 in het doel. Goede pas, goede actie van Basten en schitterend afgemaakt.

LK deed er nu niet veel meer aan en Duno kreeg kans op kans en LK had nu een overtreding in de 16 meter nodig om onze spitsen af te stoppen. Basten achter de bal en daar was de 0-4. Waren we klaar nee vandaag niet er viel nog meer te halen. Damien ingespeeld en hij zag de keeper te ver voor zijn doel staan. Mooie lob en 0-5. Het slotakkoord was voor Youri. Hij was nu uitgeslapen en mocht de volgende pingel nemen. Ook deze werd goed ingeschoten en 0-6. Na een tijdje veel moeite gehad te hebben met het scoren vandaag maar liefs zes doelpunten wat een weelde.

Een compliment voor het hele team want er is door iedereen hard gewerkt. Van achter tot aan de voorhoede is er geknokt voor een goed resultaat. Natuurlijk heb je als trainer toch nog wat zaken die beter hadden gekund. We hadden vandaag zeker de 10 doelpunten kunnen halen als we nog wat slimmer hadden geweest. We hadden de eerste tien minuten tweede helft net zo scherp moeten zijn als de eerste helft. Maar ja met 6-0 een uitwedstrijd winnen dan moet je niet zeuren. Ik weet wel zeker dat er bij ons een speler was die blij was dat het fluitsignaal voor het einde kwam. Dat was Max, hij was bijna net zo wit als de doelpaal geworden van de kou.

Volgende week Westlandia. Dit ploegje was zeker beter dan LK dus zullen we weer hard aan de bak moeten. Nu eerst maar even genieten van deze overwinning.