DUNO JO15-1 verliest tweemaal in tweede helft

18 maart 2017 0:00

Afgelopen maandag speelde de JO15-1 een oefenwedstrijd tegen KMD. Aangezien ik er nog niet toe gekomen was om hier iets over te schrijven, combineer ik beide wedstrijden maar in één verslag. Sem ontbrak helaas door huiswerkverplichtingen, en Daniel was namens JO15-2 van de partij, waarvoor hartelijke dank. Vlak voor de aftrap kwam Tom naar me toe met het verzoek een uit de kluiten gewassen middenvelder van het trainingsveld van de JO13-1 te halen als extra reserve. Hij keek wat verbaasd toen ik terugkwam met Joël, één van de kleinste spelers. Joël staat echter bekend als terriër, die je wel drie keer moet passeren voor je er echt voorbij bent. Hij stelde ons niet teleur.

KMD was op papier een stuk sterker dan DUNO, want zij spelen in de eerste klasse. Daar was in de eerste helft weinig van te merken, want DUNO zette direct veel druk. Sterker nog, in mijn afwezigheid was DUNO zelfs al op 1-0 voorsprong gekomen dankzij een doelpunt van Elian. Helaas kon DUNO de voorsprong niet vasthouden, en nog voor rust kwam KMD op gelijke hoogte. De spelers zullen wel moe geworden zijn, want de eerste helft was er in een moordend tempo gespeeld. In de tweede helft nam KMD wat nadrukkelijker de touwtjes in handen, maar DUNO bleef hard werken, waardoor het nog alle kanten op kon gaan. Helaas was het uiteindelijk toch KMD dat scoorde, en met een 1-2 overwinning huiswaarts keerde.

Toch had DUNO hoop kunnen putten uit deze wedstrijd. Dat moest ook wel, want vandaag moesten we op bezoek bij koploper Honselersdijk. De temperatuur was niet slecht, maar het waaide behoorlijk, en de wind speelde een belangrijke rol in het wedstrijdverloop. Jay was met een blessure uit de wedstrijd van maandag gekomen, en Ayoub en Daniel waren als reserves meegekomen, al bleek laatstgenoemde ook niet helemaal fit te zijn. Het wordt zo langzamerhand vervelend om in herhaling te vallen, maar in de eerste helft speelde DUNO een prima wedstrijd. Honselersdijk was echter in het begin een paar keer gevaarlijk, en het was aan Gio te danken, dat we niet al gelijk een paar doelpunten om de oren kregen. Gelukkig liet DUNO ook de tanden zien, en een aanval via Elian en Issam eindigde bij Lars, maar hij schoot naast. Even later kregen we op een heel gevaarlijke plek een vrije schop mee. Issam schoot goed in, maar met een stijlvolle duik tikte de keeper van Honselersdijk de bal uit de hoek. DUNO nam wat meer het initiatief. Olav had vooraf aangekondigd met zijn nieuwe schoenen te gaan scoren, en dat lukte hem ook. Geheel op eigen kracht veroverde hij de bal, hij aarzelde niet en zijn schot ging hard het doel in (0-1). Heel lang konden we niet van de voorsprong genieten, want met een prachtige aanval over een paar schijven, werd de bal voor Gio onhoudbaar in het doel geschoten (1-1). Onze helden lieten zich niet van de wijs brengen, en via Sem en Issam kwam de bal bij Elian, die de bal prachtig over de keeper in het doel schoot (1-2). We wisten het doel schoon te houden tot de rust, al moest Gio nog eenmaal handelend optreden. De rebound ging naast.

Als de ranglijst dit jaar opgemaakt zou zijn op de in de eerste helft behaalde resultaten, zou DUNO waarschijnlijk in de middenmoot staan. Wat is toch het mysterie van de tweede helft? DUNO had weliswaar in de eerste helft het windvoordeel gehad, maar dit verklaart niet de absolute ineenstorting van het team in de tweede helft. Er waren nog geen 5 minuten gespeeld, of Honselersdijk had de 1-2 achterstand omgebogen in een 4-2 voorsprong! De gifbeker was nog lang niet leeg. DUNO was de weg volledig kwijt. Passes kwamen niet meer aan, en de verdediging kreeg de bal niet meer weg, zodat het voor de thuisploeg heerlijk voetballen werd. Er waren nog kansjes voor Ajoub en Issam, maar de thuisploeg was heer en meester. Het werd 5-2, 6-2 en er volgde zelfs nog een strafschop. Harry en Tom vochten deze nog tevergeefs aan, maar voor de uitslag maakte het niet meer uit, dus ze hadden zich beter de moeite kunnen besparen (7-2). Teleurgesteld dropen de spelers af. Het zal voor Harry weer een behoorlijke opgave worden om de spelers weer op te laden voor de volgende wedstrijd, als onze helden thuis spelen tegen Verburch.