DUNO JO15-1 verliest in de tweede helft (met foto's !)

11 maart 2017 0:00

Als vader met twee zoons op DUNO komt het niet vaak voor dat je twee wedstrijden ziet waarbij de verslagen dezelfde titel zouden kunnen hebben. Toch was dat het geval vandaag. DHC kwam op bezoek, en in de uitwedstrijd hadden we na een gelijkopgaande strijd met 3-2 verloren. We wisten dus dat het mogelijk zou zijn om punten te pakken.

Voorafgaand aan de wedstrijd kwam de coach van DHC vragen of we reserveshirts hadden, want de shirts van DHC leken iets teveel op die van ons. Het lukte om ergens witte shirts vandaan te toveren, al hadden enkele spelers het textiel beter kunnen gebruiken om een weekendje op de Veluwe te kamperen. Het was lekker weer. De wedstrijd begon iets later, maar dat is eigenlijk meer regel dan uitzondering. Naast Danique kon ook Issam niet spelen. Hij had een blessure opgelopen. Zowel hij als Danique waren wel aanwezig om aan te moedigen. Vanuit de JO15-2 wilden Remco en Rowan invallen, waarvoor dank. DUNO begon uitstekend aan de wedstrijd. DHC werd onder druk gezet, en er werden direct kansen gecreëerd. Elian stuurde Jay weg, maar zijn schot ging voorlangs. Marciano schoot over, en Jay kreeg wederom een kans na weer een assist van Elian, maar ditmaal was de bal een prooi voor de keeper. DHC was de mindere ploeg, maar kreeg toch een enorme kans. Van dichtbij werd heel hoog overgeschoten. Een mooie aanval via Robin en Marciano eindigde opnieuw bij Jay, maar hij was wat ongelukkig in de afwerking, want de bal ging over.
JO15 1 DHC gescoordRobin, die vandaag als verrassing diepste spits was, probeerde het ineens uit de draai, maar ook deze bal ging niet tussen de palen. DUNO zou in de Six Nations Cup hoge ogen hebben gegooid, maar niet op veld 2 van DUNO. Ook Sem schoot over. Eindelijk was het dan zover. Vlak voor rust scoorde Marciano op aangeven van Robin. Een tactisch sterk moment om te scoren, maar eigenlijk had DUNO meer kansen moeten benutten, dan had het kopje thee nog beter gesmaakt.
Het goede spel kreeg echter geen vervolg in de tweede helft. DUNO was onherkenbaar. Het spel werd steeds rommeliger, en DHC is een te goede ploeg om hier geen gebruik van te maken. Gelukkig was Gio in goede doen, en met twee prachtige reflexen wist hij een tegendoelpunt te voorkomen. In de tegenstoot liet ook de keeper van DHC zien, dat hij niet voor niets zijn handschoenen had aangetrokken. Een blessurebehandeling van Lars werd door Gio aangegrepen om zijn veters even te laten strikken door Basten. Met zijn vers gestrikte veters wist hij opnieuw een doelpunt van DHC te voorkomen, maar het onheil kwam ons met gezwinde spoed tegemoet.
JO15 1 DHC ElianOlav probeerde van afstand de voorsprong te verdubbelen, maar de bal ging naast. Even later een uitbraak van DHC. De linksbuiten kreeg iets te veel vrijheid, Gio liep uit maar met een fraai lobje werd de bal over hem heen gespeeld, en de stand was weer gelijk (1-1). Daar bleef het niet bij, want een vrije schop voor DHC werd verzilverd. DUNO probeerde het nog wel, maar de overtuiging ontbrak. Het scorebord stond reeds lange tijd op 35 minuten en 1 seconde, maar de scheidsrechter wist van geen ophouden. Bijna 10 minuten na de geplande eindtijd was het afgelopen, en moesten we constateren, dat er opnieuw geen punten waren behaald, al had dit vandaag zeker gekund, als er meer kansen in de eerste helft waren benut. A.s. maandag is er een oefenwedstrijd tegen KMD.

Voor de foto's >>> (gemaakt door Astrid)