DUNO JO15-1 verliest kansloos van GSC Esdo

19 februari 2017 0:00

Het team van DUNO JO15-1 heeft het niet makkelijk dit seizoen. De tegenstanders zijn bijna zonder uitzondering sterk, het zit niet altijd mee, en tot overmaat van ramp waren Danique (blessure) en Gio (ziek) niet aanwezig. Vanaf deze plek wens ik beiden sterkte toe, en natuurlijk in het bijzonder Danique, die voor de rest van het seizoen uitgeschakeld is. Hopelijk zal zij snel herstellen. Het betekende voor Harry dat er een puzzel moest worden opgelost. Issam moest naar achteren, en Romano nam de plek van Gio waar onder de lat. Verder waren Ayoub en Daniel aanwezig. Bedankt heren voor jullie flexibiliteit.

GSC Esdo is een sterke tegenstander. In de thuiswedstrijd had DUNO desondanks goed partij geboden en maar nipt verloren. Misschien zat er een stuntje in. Het leek er echter op, dat onze helden vanaf het begin geen geloof hadden in een goede afloop. Bijna zonder uitzondering waren de spelers onrustig in balbezit. Passes, soms maar over een paar meter gegeven, kwamen niet aan, zodat het spel nauwelijks verplaatst kon worden naar de vijandelijke helft. GSC Esdo profiteerde, en combineerde naar hartenlust richting ons doel. Het duurde dan ook niet lang voordat we met 2-0 achterstonden. Eenmaal wist DUNO voor rust het doel onder vuur te nemen. Basten kon de keeper niet passeren. GSC Esdo wist voor rust nog één keer te scoren (3-0), en daarmee was DUNO nog goed weggekomen. Ook ditmaal ging er foutief uitverdedigen aan vooraf.
In de rust kon Harry wat omzettingen doen, en de heren van JO15-2 mochten hun kunsten laten zien. Basten ging de verdediging ondersteunen, en Issam ging naar voren. GSC Esdo drong niet echt meer aan, en mede daardoor kon DUNO nog iets van de wedstrijd maken. Kansen waren er voor Robin, Jay, Ayoub en Marciano. Laatstgenoemde was in de tweede helft goed op dreef in de defensie van GSC Esdo, en hij zorgde er uiteindelijk voor dat Issam een niet te missen kans kreeg (3-1). Een doelpunt viel er nog aan de andere kant, maar deze werd geannuleerd door de goed fluitende scheidsrechter, op aangeven van onze grensrechter Tom. Nog een opmerkelijk feit van deze scheidsrechter, die zich laat in de wedstrijd liet vervangen, aangezien zijn dochtertje aan de kant met ademhalingsmoeilijkheden kampte. Er zijn zaken, die belangrijker zijn dan voetbal. Hopelijk gaat het nu weer goed met haar.

Als we het programma mogen geloven, en waarom zouden we hieraan twijfelen, hebben we de komende twee zaterdagen vrijaf. Tijd om de hoofden weer even leeg te maken en ons voor te bereiden op het restant van de competitie.