DUNO JO15-1 speelt goede tweede helft maar verliest toch van SC Monster

22 januari 2017 0:00

Het winnen wil maar niet lukken bij de JO15-1. Ondanks vaak zeer behoorlijk spel vallen de doelpunten vaak aan de andere kant. Als dan het sterk ingeschatte SC Monster op bezoek komt, weet je dat het een zware klus gaat worden. De wedstrijd was gepland om 14:15 uur, maar begon bijna een half uur later. Henk Ruijl was de leidsman vandaag.

Al snel bleek, dat dit team niet alleen uit grote jongens (en één meisje) bestond, maar ook nog eens behoorlijk goed konden voetballen. DUNO was duidelijk onder de indruk, en het begin was dan ook nadrukkelijk voor de tegenstander uit het Westland. We kwamen nog met de schrik vrij toen hun eerste doelpunt werd afgekeurd vanwege hands, maar de toon was gezet. Basten is als middenvelder de laatste tijd vaak verantwoordelijk voor de doelpunten die worden gescoord. Hij probeerde het van afstand, de bal werd van richting veranderd, maar de keeper van SC Monster redde bekwaam. Het was SC Monster dat verdiend op voorsprong kwam al ging er wel een foutje aan DUNO-zijde aan vooraf. Even later had de score al verdubbeld kunnen worden, want de keeper was al gepasseerd. Robin haalde de bal van de doellijn. SC Monster bleef in de eerste helft duidelijk de sterkste ploeg. Een vrije schop ging net over, maar uit een prima aanval werd even fraai gescoord (0-2). Kort daarop de genadeklap, want de derde werd binnengeschoten, en een grote afstraffing dreigde. De 4-0 werd ons bespaard, want de bal schampte de buitenkant van de paal. Aan de andere kant gelukkig nog één wapenfeit, maar de vrije schop van Danique ging over. Het was rust, en ondanks het fraaie winterweer, waren de voeten wat koud geworden, dus tijd voor een warme bak koffie of thee in de kantine.

Wat er in de rust precies gezegd is, zal wel geheim blijven, maar het was opvallend dat DUNO met een andere instelling het veld in ging. Hoewel de eerste kans nog voor SC Monster was, bleek dat er achterin nauwelijks meer wat weggegeven werd, waarbij het zelfverzekerde spel van Sadi op de rechtsbackplaats zeker het vermelden waard is. Voorin werd er ook met wat meer overleg gespeeld, waardoor er plotseling kansen ontstonden. Uit een voorzet van Basten kopte Marciano net naast. We hoefden niet al te lang op een treffer te wachten, want het was weer Basten die een goede aanval van DUNO tot doelpunt promoveerde (1-3). Er was weer hoop, want er was nog tijd. Robin was de volgende die het probeerde, maar zijn inzet stuitte op de keeper. Een kans viel er nog te noteren voor SC Monster in de tweede helft, maar de bal ging naast. Marciano kreeg opnieuw een kans na doorkoppen van Issam, maar zijn kopbal kon door de keeper uit de lucht worden geplukt. Issam stond ook aan de basis van de kans van Elian, maar opnieuw kon de keeper redding brengen. Het was voor SC Monster maar goed, dat de keeper er stond, want hij moest opnieuw ingrijpen toen Marciano voor hem opdook, en Issam nam hem ook nog onder vuur. Bij de laatste kans van de wedstrijd hoefde hij niets te doen, want het schot van Marciano ging naast. Als we de hele wedstrijd bekijken, heeft SC Monster verdiend gewonnen. Het blijft gissen hoe de wedstrijd gelopen zou zijn, als DUNO de eerste helft ook zo sterk had gespeeld. Volgende week is de uitwedstrijd tegen VELO.