DUNOJO15-1 behaalt opnieuw 3 punten na sterke tweede helft

12 november 2017 0:00

Na de enorme overwinning van vorige week gingen we er eens goed voor staan. De tegenstander van vandaag stond ook niet zo hoog op de ranglijst, maar gezien de behaalde resultaten was het geen ploeg om te onderschatten.

Danitsja was helaas ziek, dus centraal achterin stonden Boris en Thomas. Over de eerste helft kunnen we kort zijn, want er gebeurde nagenoeg niets. Toch hadden we zomaar met 0-1 achter kunnen staan toen VUC de onderkant van de lat raakte. Bij DUNO waren er kansjes voor Elian, Giovanni en Issam, maar VUC bleek een uitstekende keeper tussen de palen te hebben staan.
In de tweede helft hadden Jeffrey en Nathan een paar tactische wissels toegepast. Of dat de reden is, dat het in de tweede helft beter ging lopen, is niet duidelijk, maar het viel wel op, dat DUNO veel beter speelde dan in het eerste bedrijf.
DunoJO15 1VucJO15 1 23
Dat had al snel in een doelpunt kunnen resulteren, maar met een geweldig afstandsschot raakte Issam de lat. Bij de volgende poging was het wel raak. Issam kopte in na een voorzet van Yordi, al was het even de vraag of de bal de doellijn wel had gepasseerd. De scheidsrechter stond er bovenop, en wees gedecideerd naar de middenstip. De tegenstander protesteerde niet, dus we mogen aannemen, dat zijn waarneming juist was (1-0).
VUC kon in de tweede helft geen vuist meer maken, en het was Yordi die zijn terugkeer na een blessure opluisterde met een doelpunt. Het voorbereidende werk was van Sem en Justin. Het werd bijna 3-0 na een fantastische kopbal van Justin uit een voorzet van Issam, maar de bal ging net naast. Er volgden meer kansen, en Justin liet in de tweede helft zien dat hij enorm veel progressie heeft geboekt, en altijd aanspeelbaar is. Issam en Elian kennen zijn kwaliteiten en gaven een paar goede voorzetten. Helaas leverde dat geen doelpunten op. De laatste kans was voor Giovanni. Het was een knap schot uit de draai, maar helaas net naast.
DunoJO15 1VucJO15 1 2
Opnieuw drie punten voor JO15-1, en de eerste plek is nog steeds binnen handbereik. Volgende week is de lastige uitwedstrijd tegen BMT. Voor de prachtige foto's die Astrid heeft geschoten.