DUNO JO15-1 slaat genadeloos toe in de tweede helft

5 november 2017 0:00

Na een paar vrije weekenden mochten onze helden eindelijk weer eens de wei in. De tegenstander was Graaf Willem II VAC. Deze ploeg had vorige week voor het eerst gewonnen, maar gezien de stand op de ranglijst moest dit voor DUNO een te nemen horde zijn. Nadat in de ochtend de zon had geschenen, waren de weersomstandigheden nu drastisch veranderd, zodat we een flink aantal buien te verwerken kregen.

DUNO begon wel goed aan de wedstrijd, maar het tempo lag iets te laag om het Graaf Willem II VAC echt lastig te maken. Toch waren er wel wat kansjes. Issam brak door, maar schoot naast het doel. Even later probeerde hij het met een kunstzinnig hakje, maar de keeper wist de bal tegen te houden. De rebound werd door Giovanni voluit ingeschoten, maar de kracht ging ten koste van de richting, want de bal ging naast. Lars was vandaag weer één van de beteren. Hij knapte verdedigend werk op, en bemoeide zich ook met de aanval. Hij gaf de bal mooi voor op Justin, die de bal in de korte hoek probeerde te schieten, maar hij raakte de buitenkant van de paal. Issam is één van de vrije-schoppen-specialisten van het team. Zijn eerste vrije schop was een prooi voor de keeper. Eindelijk was het zover. Het was Siwan die de score wist te openen (1-0). Kort daarop had het al 2-0 kunnen staan. Justin schoot op de keeper, en de rebound van Giovanni ging op de paal.
Graaf Willem II VAC had nog weinig kunnen uitrichten, maar aangezien DUNO de deur nog op een kier had laten staan, bleef de kans bestaan, dat zij hier toch een keer van zouden profiteren, en dat gebeurde ook. Na balverlies speelden zij het professioneel uit (1-1). Gelukkig schrokken onze helden wakker, en uit de eerstvolgende corner van Levi kopte Justin snoeihard raak (2-1). Deze voorsprong leek opnieuw als sneeuw voor de zon te verdwijnen, want Graaf Willem II VAC kreeg terecht een penalty vlak voor de rust. Deze werd helemaal niet slecht ingeschoten, maar Gio dook naar de goede hoek, en werd zo de held van de eerste helft.
DunoJO15 1GraafWillemIIVACJO15 2 2In de tweede helft een aantal wissels. Elian, Sem en Boris kwamen in de ploeg. We zullen nooit weten, of deze wissels er de oorzaak van waren, dat het in de tweede helft ineens veel beter ging draaien, maar opvallend was het wel. Het regende ineens kansen, en Justin stuitte op de keeper. Levi werd in stelling gebracht na een aanval via Justin en Elian, maar ook hij kwam de keeper niet voorbij. Justin laat dit seizoen zien, dat hij enorme stappen vooruit heeft gemaakt. Dat illustreerde hij bij de actie die een doelpunt tot gevolg had. Hij ontsnapte op links, hield het overzicht, en speelde de bal op maat naar Levi, die prima uithaalde (3-1). Vanaf dat moment was de thuisploeg bevrijd, en was het smullen geblazen voor de groen-zwarte toeschouwers. Justin schoot op de lat. Elian reageerde alert, maar moest nog wel de keeper voorbij. Hij omspeelde haar fraai, en schoot met zijn linkervoet in (4-1). Graaf Willem II VAC kwam in de tweede helft nauwelijks aan spelen toe, al braken zij nog een keer gevaarlijk uit. Het schot ging naast. Elian wil nog wel eens iets teveel kappen en draaien, maar bij zijn tweede treffer legde hij zonder aarzelen aan, en schoot de bal mooi geplaatst over de keeper (5-1). De mooiste treffer van de dag kwam van Issam. Via Giovanni en Elian kreeg hij de bal, en met een subtiele voetbeweging legde hij de bal in het uiterste hoekje (6-1).
DunoJO15 1GraafWillemIIVACJO15 2 15Giovanni deed ook een duit in het zakje. Het voorbereidende werk was van Lars (7-1). Blijkbaar had hij nu de smaak te pakken, want de 8e treffer was ook van zijn voet (8-1). Lars en Siwan waren ook bij deze aanval betrokken. Elian ging voor de hattrick vandaag. Met een mooi lobje verschalkte hij de keeper (9-1). Nog was de gifbeker niet leeg voor de bezoekers, en ook Giovanni maakte zijn hattrick compleet, na voorbereidend werk van Elian (10-1). Hier bleef het bij, en na een moeizame eerste, en een wervelende tweede helft werden drie punten behaald, en werd het doelsaldo flink opgeschroefd.
DunoJO15 1GraafWillemIIVACJO15 2 26
Het was echter niet alleen maar euforie, want Boris viel in de tweede helft uit, nadat hij bij een poging een bal binnen te houden, op het natte veld doorgleed en met zijn hoofd tegen het hek tot stilstand kwam. Hij is naar het ziekenhuis geweest, maar gelukkig is er niets ernstigs geconstateerd. Volgende week is er weer een thuiswedstrijd als VUC op bezoek komt.