DUNO JO15-1 zet goede lijn voort

25 september 2017 0:00

DUNO JO15-1 - QuickJO15-3 (5-0)
Het werd door de jeugdcommissie op de DUNO-site al onder woorden gebracht, hopelijk kan dit team de goede resultaten uit de oefencampagne en bekerrondes in de competitie voortzetten. Dit team is natuurlijk erg in de "winning-mood" en konden we niet wachten tot eindelijk de competitie van start zou gaan. Vandaag de clash tegen Quick JO15-3 wat voor een hoop spelers een wedstrijd zal zijn tegen goede vrienden, buurjongens, schoolvrienden en oud ploeggenoten. Er werd al wekenlang naar uitgekeken en vandaag 23 september stond de wedstrijd eindelijk op het programma. Mooie tijd, heerlijk weer en een hoop toeschouwers langs de kant. Wat wil een voetballer nog meer.

Voor deze wedstrijd had DUNO JO13-1 al het goede voorbeeld gegeven door Remo voetballes te geven en met 7-1 te winnen. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om er een heerlijke wedstrijd van te maken dus we gingen er lekker in het zonnetje voor zitten. Helaas was Yordy geblesseerd geraakt en kon niet starten. Natuurlijk was hij er wel bij om zijn team aan te moedigen.
De beide coaches Jeffrey en Nathan stelden de volgende 11 spelers het veld in; op doel Gio, rechtsachter Kavish, Thomas en Danitsja centraal en Lars linksachter. Een driemans middenveld met Boris als "controleur" en Daniel en Levi op de flanken. Voorin moesten de verdedigers van Quick trachten af te rekenen met het "JIG" aanvalstrio Justin, Issam en Giovanni.Op de bank begonnen Sem, Elian en Siwan. Siwan mocht het vandaag bij dit team laten zien vanwege zijn goede prestaties in de jo-2. Omdat Elian op de bank begon werd Lars aanvoerder. Misschien is dat wel zijn beloning voor zijn goede spel de afgelopen wedstrijden. Liever staat hij op het middenveld, maar hij doet het voortreffelijk achterin!
DunoJO15 1QuickJO15 3 20
De wedstrijd is koud twee minuten onderweg en de bal ligt al in het doel. Een goede aanval van DUNO over rechts waarbij Giovanni de bal op de achterlijn voorgeeft en door de verdediger van Quick in eigen doel wordt gewerkt. Helaas wordt het doelpunt afgekeurd omdat de bal achter de lijn zou zijn geweest. Raar dat dan een corner werd gegeven.. Maar goed, het zet de boel wel lekker onder druk bij Quick. De wedstrijd komt los en DUNO heeft een veldoverwicht. Er wordt veelvuldig op de helft van Quick gevoetbald en al snel dient de volgende kans zich aan; Een keurige vrije trap van Daniel welke helaas net over wordt gekopt door Giovanni. Al snel deze wedstrijd blijkt dat DUNO de betere partij is deze wedstrijd en de 1-0 laat niet snel op zich wachten. Een vrije trap wordt net over de middenlijn over 30 meter keurig in de voeten van Justin gepasst. Justin neemt de bal keurig aan, draait om zijn as en schiet de bal netjes in het hoekje. Geweldig spitsendoelpunt en het betekend nu wel de 1-0 voorsprong. Ook na dit doelpunt blijft DUNO de betere ploeg, Quick wordt een maatje te licht bevonden. Maar we mogen ook kritisch zijn; het spel is vaak onrustig. Het helpt dan niet als veelal de lange bal wordt gespeeld, het leidt vaak tot balverlies. Mede daarom komt Quick wat beter in zijn spel en kan hun spits worden gezocht wat een ware handenbinder blijkt. Thomas en Danitsja hebben er hun handen vol aan en zelfs moet er een keer aan de noodrem worden getrokken. Dat Thomas geen gele kaart kreeg en dus mocht blijven staan was voor iedereen een raadsel.
DunoJO15 1QuickJO15 3 17Maar goed, de kansen blijven komen en Thomas mag opnieuw aanleggen voor een vrije trap iets over de middenlijn. Deze wordt geweldig op de borst aangenomen door Issam maar helaas schiet hij de bal naast het doel. Dat was op zich nog best een lastige opgave, maar het lukte hem. Maar wat een goede balcontrole! Een paar minuten later weet Danitsja met een goeie dieptepass (dat is dus wat anders dan een lange bal!) Issam te bereiken. Hij ziet Justin uit zijn ooghoeken vrij staan en geeft een geweldige breedtepass. Justin is vlijmscherp aan dit seizoen begonnen, hij heeft geen moeite deze kans te verzilveren en verdubbelt de score naar 2-0. Wederom een geweldig doelpunt. Niet goed spelen en toch zo enorm dominant zijn. Misschien kwam dat omdat we er toch voor knokte deze wedstrijd. Dat is dan toch weer een compliment waard. In de 22e minuut dient de eerste wissel zich aan bij DUNO; Elian komt er in voor Giovanni. Thomas krijgt de zoveelste vrije trap te nemen en onder toeziend oog van zijn opa en oma poeiert hij de bal vanaf een meter of 40 op de lat. Geweldig schot natuurlijk. Hij mag het een paar minuutjes later iets dichter bij het doel nog eens proberen. Even wordt er overleg gevoerd en wederom Thomas mag aanleggen. Dit keer treft hij niet de lat maar verdwijnt de bal stijf in de kruising. Wat een doelpunt! Het lijkt er op dat bij DUNO is afgesproken dat alleen mooie doelpunten mogen worden gemaakt. Dit brengt de stand op 3-0 en het eind is nog niet in zicht voor Quick. Issam breekt wederom uit over rechts en met een strakke pass weet hij wederom Justin te vinden. Die bedenkt zich natuurlijk geen seconde en haalt uit. De keeper weet de bal te pareren maar de goed meegelopen Boris schiet de bal vanuit een lastige hoek in het doel. Dat betekend 4-0. Dat was de ruststand.DunoJO15 1QuickJO15 3 4
In de rust werd druk gewisseld; Daniel en Issam maakte plaats voor Sem en Siwan. Ook in de tweede helft had DUNO weer het veldoverwicht maar het werd een beetje een gezapig potje. Quick stelt er maar weinig tegenover, weet zich nauwelijks kansen te creëren. Dan een aardige aanval van DUNO waarbij Lars in het strafschopgebied van Quick zijn tegenstanders voor schut zet door een geweldige schijnbeweging. Helaas komt zijn tikkie breed niet aan bij een medespeler en is de kans verkeken. Levi krijgt een goede kans op de 5-0 maar schiet gehaast de bal over het doel. De beste kans van Quick kwam voort uit een foutje achterin door Gio die als keeper probeerde de aanvaller van Quick te omspelen. Hij verloor de bal maar Danitsja was er als de kippen bij de bal voor de doellijn te onderscheppen. Wissel DUNO; Giovanni voor Justin, minuutje later; Daniel voor Levi. Het veldoverwicht blijft bij DUNO, na een flink aantal minuten zonder kansen over en weer begint DUNO weer aan te dringen om de 5-0 te forceren. Een steekpass van Boris op Giovanni komt net niet aan. Even later wordt een schot van Boris gesmoord na een mooie actie en pass van Elian. Elian is een ware plaag voor de verdediging van Quick. Watervlug en ongrijpbaar. Hij stelt zijn teamgenoten keer op keer in de gelegenheid op doel te schieten maar zowel Levi als Boris weten niet te scoren helaas. Over links komt Lars goed door, hij komt knap voor zijn tegenstander en rukt op naar de achterlijn. Helaas komt het net niet tot een goede voorzet. Jammer, het was een goede actie. Laatste wissel DUNO; Issan voor Danitsja. Issan gaat achterin spelen. DUNO weet zich nog flink wat kansen te creëren maar ze weten niet te scoren. Ze blijven het echter proberen en lijkt een kwestie van tijd. Dan is het zover, Lars onderschept knap een dieptepass van Quick en passt op Elian. Hij weet met een steekbal Giovanni te bereiken en deze krult de bal om de keeper in de hoek. De 5-0 is een feit. Nadien kopt Lars net over en vergeet DUNO eigenlijk verder uit te lopen. Quick doet nauwelijks wat terug, een kopbal wordt door Gio gered en ook op een corner van Quick reageert hij attent.

De scheidsrechter blaast voor het einde van de wedstrijd, eentje die eigenlijk nooit spannend is geweest. Misschien niet onze beste wedstrijd, maar ondertussen staat de teller op 7 wedstrijden gespeeld dit seizoen, 7 overwinningen. Een geweldige prestatie natuurlijk. Volgende week spelen we uit tegen Wilhelmus om half 11. Is iedereen dan weer present om dit team aan te moedigen?