DUNO JO15-1 wint in kraker van Die Haghe

10 december 2017 0:00

DUNO JO15-1 - Die Haghe JO15-1 (4-1)
Om maar meteen met de deur in huis te vallen… Wat een kraker deze wedstrijd! Er stond natuurlijk een hoop spanning op, bij verlies zouden we verder achterop raken in de strijdt om het kampioenschap, maar bij winst doen we nog volop mee. Bovendien zijn de wedstrijden tegen Die Haghe altijd spannend gezien de vele bekende gezichten.

Rond vier uur in de middag blies de scheids van dienst eindelijk op zijn fluit terwijl de verlichting al aan stond. Het begon al lekker te schemeren en in no-time leek het wel een avondwedstrijd. Die Haghe trapte af en zij lieten ziet dat ze over een goede ploeg beschikken. Sterke mensen voorin waar we het al vaker zwaar tegen te voorduren hebben gehad en dit bleek ook wel een beetje uit het veldoverwicht. Die Haghe speelde veelal op de helft van DUNO doch maar kansen wisten ze eigenlijk niet te creëren. DUNO speelde geconcentreerd. Loerend op de counter verdedigde DUNO erg sterk en stond het gewoon goed achterin. Dit in de wetenschap dat we aardig wat spelers misten. Thomas raakte eerder deze week op de training geblesseerd, Jordy had zich ziek afgemeld, evenals keeper Giovanni en Kavish. Beterschap aan iedereen! Romano verving Giovanni onder de lat.
Terug naar de wedstrijd: Die Haghe leek dus de iets beter voetballende ploeg maar DUNO kwam er een paar keer snel uit. In de 22e minuut was het zover, Levi passeerde zijn man en stuurde Dustin de diepte in. Hij had weinig moeite om zijn man van zich af te schudden en haalde vernietigend uit. Geweldig doelpunt: 1-0 voor DUNO. Dat bleek een flinke domper voor Die Haghe want hierdoor kwam DUNO voetballend beter in de wedstrijd. Hoewel de aanvallen van Die Haghe aan bleven houden, bleef DUNO ijzersterk verdedigen, hard maar eerlijk. De aanvallers van Die Haghe zijn gewoon ijzersterk maar mooi om te zien was dat iedereen voor elkaar wilden knokken en uiteindelijk altijd iemand klaar stond om de aanval van Die Haghe af te breken. Geweldig teamwork gewoon! Sem speelde erg sterk deze eerste helft viel me op. Door dit goede verdedigende werk kon DUNO ook weer snel omschakelen en gevaarlijk worden. Na een aanval van Die Haghe pikte Romano de bal op en trapte snel en ver de bal richting de spitsen die op dat moment 1 tegen 1 stonden. Het leek een kopie van het 1e doelpunt, in dit geval snelde Gio er vandoor en had ook met zijn snelheid geen moeite met zijn tegenstander, alhoewel deze in een laatste poging een doelpunt te voorkomen Gio neer maaide, maar hij was te laat, Gio had al hard uitgehaald en de bal hing in de touwen: 2-0 voor DUNO en dat smaakte naar meer. Je voelde op het veld gewoon het zelfvertrouwen van DUNO groeien, ik kan het weten want ik stond in het veld. Waarom niet door blijven knallen de laatste minuten..! Na twee minuten was het al weer raak. Levi vond in de 27e minuut vanuit een corner het hoofd van Boris en deze kon de bal inkoppen. 3-0 bij rust, wat een weelde zeg tegen zo'n goede tegenstander.
DunoJO15 1Verburch Danitsja
(Archieffoto Danitsja JO15-1)
Met zo'n geweldige 1e helft achter de rug is het altijd afwachten hoe de ploeg de rust uit komt. Kunnen ze de goede lijn doortrekken in de tweede helft? DUNO trapte af maar al snel kon Die Haghe het overwicht weer naar zich toe trekken. Die Haghe creëerde aanval op aanval maar wat opviel was dat de goede voetballers door DUNO goed uit hun spel werden gehaald door stug verdedigingswerk. In sommige gevallen braken de aanvallers van Die Haghe goed door en passeerden ze meerdere keren onze DUNO spelers, maar het kwam nagenoeg nooit tot een goede voorzet of schot op doel. En als de bal dan voor het doel kwam wisten Danitsja en Boris deze goed te verdedigen. Lars had het lastig met zijn tegenstander de hele wedstrijd, maar deze goser is dan ook wel een beetje buitencategorie. Maar we kennen Lars, die bijt zich er op stuk en geeft niet op. Dat blijkt ook wel uit het feit dat het rendement van deze aanvaller "0" was over de hele wedstrijd gezien. Rosco werkte zich een slag in het rond op het middenveld en speelde ook Daan als rechtsback een hele goede wedstrijd. Iedereen speelde gewoon erg goed, maar vooral geconcentreerd. Het leek me een geweldige wedstrijd om naar te kijken en als scheidsrechter is het dan ook genieten geblazen. Ook in deze helft openden DUNO de score uit een corner. Wat een geweldig wapen is dit toch voor DUNO. Wederom was het Dustin die goed voor zijn man kwam en de bal met een gevoelige voetbeweging in de verre hoek plaatste. 4-0!
DunoJO15 1Verburch blessure(Archieffoto blessurebehandeling)

Niet snel daar na kon Die Haghe toch tegen scoren, helaas werd bij een schot op doel de bal door DUNO van richting veranderd waardoor Romano kansloos bleef. 4-1. Dat was de eindstand. Die Haghe werd nog wel gevaarlijk en knalde ze snoeihard tegen de lat maar scoren deden ze niet meer. Dat was maar goed ook want een aantal DUNO spelers liepen op hun tandvlees. Het zegt natuurlijk genoeg over de inzet en de mentaliteit die DUNO ons vandaag voorschotelde, een dik verdiende overwinning en op deze manier gaan we natuurlijk wel even lekker de winterstop in met een gedeelde derde plek. Echt goed gespeeld vandaag DUNO JO15-1!