DUNO JO15-1 verliest na gelijkopgaand duel van HVV

10 september 2016 0:00

Vandaag moest JO15-1 zijn tweede wedstrijd van de bekercompetitie spelen. HVV was de tegenstander. Na de 7-2 nederlaag van vorige week had Harry wat omzettingen gedaan, zodat een aantal spelers wat meer op hun vertrouwde plekje konden spelen. Gio was weer bijna hersteld van zijn polsblessure, maar uit voorzorg werd hij de eerste helft nog aan de kant gehouden. Romano nam zijn plek onder de lat in.

De wedstrijd was nog maar net begonnen, of een overtreding op Marciano werd met een strafschop bestraft. Basten was blijkbaar ook nog niet helemaal scherp, want de bal ging weliswaar ruim buiten bereik van de keeper, maar ook tegen de paal. Geen doelpunt dus.
Even later was het wel raak, want een voorzet van Yordi werd door Marciano fraai in de verre hoek geschoten (1-0). Net als vorige week had DUNO het meeste balbezit, maar HVV was ook niet ongevaarlijk. Romano wist redding te brengen bij een goede uitbraak.
DUNO was bijna op 2-0 gekomen na een combinatie tussen Marciano en Elian, maar de keeper reageerde alert op een van richting veranderde bal. Het doelpunt viel helaas wel aan de andere kant. Een corner werd op maat voorgegeven en prima ingekopt in de uiterste hoek, zodat Romano kansloos was (1-1). Nog voor rust probeerde DUNO weer op voorsprong te komen, maar Basten stuitte op de keeper na een voorzet van Elian. Het was tijd om even af te koelen in de rust.
Gio nam de tweede helft plaats onder de lat, en het eerste wat hij op zich af zag komen was een schot van afstand, maar de bal zeilde over. Olav schatte de hoogte van het doel aan de andere kant ook niet helemaal goed in, want zijn vrije schop ging ook over het doel.
Giovanni was inmiddels in het veld gekomen, en hij raakte het zijnet. Hij kreeg daarna weer een kans nadat het schot van Basten werd geblokt. Ditmaal ging de bal naast. HVV beet ook van zich af, en deed dat zo goed, dat ze konden scoren. Een mooie aanval op rechts, en een voorzet op maat net buiten het bereik van de keeper, zodat het een intikkertje werd voor de spits. Nu moest DUNO echt vol aan de bak. Marciano kon net zijn tweede niet maken, want hij schoot naast. Hierna een curieus moment in de wedstrijd. Jay ontsnapte aan de rechterkant en schoot de bal richting het doel. Elian was meegelopen, maar kon er niet meer aan komen. De bal rolde echter niet in het doel, maar tegen de paal. Wonderlijk genoeg zag de scheidsrechter er een doelpunt in. Hilariteit alom, maar gelukkig kon hij uiteindelijk van zijn ongelijk overtuigd worden. Een cadeau krijgen is leuk, maar zelf een doelpunt verdienen is veel leuker.

DUNO moest druk gaan zetten, en daardoor ontstond er ook ruimte voor HVV om eruit te komen. Kansen waren er nog wel voor DUNO via Olav (vrije schop naast), Issam (via de verdediging over) en Marciano (naast). Aan de andere kant waren er ook genoeg kansen te noteren. Een zondagsschot van HVV ging bijna over Gio heen, en Gio moest ook nog twee schoten onschadelijk maken. De grootste kans was via de linksbuiten van HVV. Hij omspeelde Gio, maar zijn schot belandde op de paal. Er was wat oponthoud geweest bij het vermeende DUNO-doelpunt, en het vele wisselen aan de HVV-kant, maar de extra tijd leek nu wel heel lang te duren. De veteranen aan de kant stonden aan de kant te trappelen van ongeduld om het veld in te mogen, tot grote ergernis van onze grensrechter. Uiteindelijk werd er dan toch afgefloten. DUNO had wederom verloren, al had een gelijkspelletje wel verdiend geweest. Als lichtpuntje kunnen we de conclusie trekken, dat het spel er al beter uitzag dan vorige week, al oogt het samenspel soms nog wat onrustig. Volgende week weer hard trainen, en woensdag gaat de groep een Coopertest lopen, zodat we hopelijk volgende week zaterdag weer wat progressie gaan zien, als de uitwedstrijd tegen HBS gespeeld gaat worden.