DUNO C1 klaart op prachtige wijze klus tegen nummer 2 Quick

20 maart 2016 0:00

DUNO C1 - Quick C3 2-1 (1-1), zaterdag 19 maart 2016 Vandaag de thuiswedstrijd tegen de nummer 2, Quick. Na de zeer slechte wedstrijd van ons tegen BMT hadden we iets goed te maken. In de voorbespreking maar weer eens de plaatjes op de muur geplakt en aangegeven waar het tegen BMT mis ging en wat we weer anders moeten doen. Ook heb ik aangegeven dat iedere wedstrijd begint met strijd en een goede veldbezetting. Deze twee hadden we voor de wedstrijd tegen BMT thuis gelaten.

Ik zag dan ook tijdens de warming up dat de groep dit vandaag wel dat zal gaan brengen. Geef altijd aan dat de warming up het begin van de wedstrijd moet zijn en dat daar de focus helemaal naar de wedstrijd moet gaan.

En waar ik altijd op hamer direct spel. Niet eerst draaien en lopen maar snel inspelen. De eerste 10 minuten zag ik dan ook wat ik wilde zien. Goede veldbezetting en backs die zich aanboden aan de zijkant tijdens de opbouw. Ook Basten die in de bal kwam vanuit het middenveld. Het mooie was dat dit ook in deze 10 minuten een doelpunt voor DUNO opleverde. Uit een goede pass van Yoeri kon Yessin mooi de 1-0 scoren.
Gelijk daarna kregen we nog twee goede kansen om de scoren op te hogen. Goede actie Jeremy maar zijn schot was net te zacht en hierna nog een goede poging van Yessin maar ook deze ging er niet in. Wat er dan gebeurde snap ik dan niet. Of we denken het gaat te gemakkelijk maar dan gaan we zelf weer uit de positie lopen de veld bezetting is dan even helemaal weg. Veld word dan te groot en je speelt wel tegen de nr twee dus die gasten kunnen best wel voetballen. Kon Max eerst nog een prachtige redding maken op een afstand schot. Maar even later was hij kansloos. Quick kon helemaal doorkomen via de zijlijn en niemand van ons kwam op het idee hem een zetje over de lijn te geven. Het leek wel even of wij er niet stonden.

Daar kwam dus wel de 1-1 en we stonden weer gelijk. Het vreemde was wel dat dit ook weer voor DUNO het sein was om te gaan voetballen. We moesten wel even het probleem van de voetbalschoen van Basten oplossen. Deze had honger gekregen zijn zool zat helemaal los. Gelukkig had Carmen de zelfde maat en kon Basten op roze schoenen de wedstrijd uitspelen. David had wel aangegeven dat hij haar een kusje moest geven als hij zou scoren.

Ik weet of hij daar van geschrokken was want hij kreeg toch vlak voor de rust een 100% kans maar schoot hem er niet in.
Ruststand 1-1 en gelukkig ook in de groep de roep om te blijven combineren en de veldbezetting in de gaten te houden. De beste speler bij Quick was de aanvoerder. Deze jongen was snel kon ook heel goed versnellen en had ook nog een heel goed schot en pass. De hele wedstrijd had Youri op hem gespeeld en omdat Youri zich ook steeds aanvallend melden had hij een behoorlijke klus aan deze speler. Toch zag je deze speler in de tweede helft minder en dat is een compliment voor Youri. Een zwakke schakel bij Quick was de keeper. In de rust ook aangegeven meer te schieten en ook meer druk op deze speler te zetten.

Ik moet zeggen dat Quick in de tweede helft minder te vertellen had en niet echt heel grote kansen meer kreeg en als er een kwam de achterhoede en Max niet ven plan waren er nog een doelpunt in te laten gaan.

Dat dat Max de aangever was voor de 2-1 is dan natuurlijk mooi. Ik heb al vaker tegen de spitsen gezegd dat zij veel beter moeten reageren op de verre uittrappen van Max. Dit keer deed Yessin dit. Verre trap Max, bal kwam bijna op rand strafschopgebied van Quick. Yessin geloofde erin en de keeper van Quick reageerde twijfelend en daar was de 2-1. Dit nu nog 8 minuten vasthouden en de drie punten waren binnen. Ik zeg dit makkelijk maar het was in de eindfase best wel even spannend.
Mannen en vrouw dit was een best mogelijke revance op de wedstrijd van verleden week. Ik heb vandaag een groep gezien die strijd wilde leveren, die bij vlagen het voetbal liet zien wat ik graag wil zien(ik al vaak gezegd het zit erin alleen moeten jullie er zelf in geloven), maar ook even terug kunnen vallen in de oude gewoonte. Wat vandaag mooi was is dat na de 1-1 jullie er wel in bleven geloven.

Maandag HBS voor de beker. Zaterdag dan een vrij weekend (misschien nog vriendschappelijk) en dan uit naar Quick.