DUNO C1 toont veerkracht in prima oefenduel tegen Quick Boys C2

25 oktober 2015 0:00

DUNO C1- Quick Boys C2 3-3, 24 oktober 2015 Eindelijk is de laptop weer gemaakt dus kan er weer een verslag gemaakt worden... Vandaag was het een inhaal en beker dag voor de KNVB. Onze wedstrijdsecretaris Nico Demmers had een mooie wedstrijd voor ons geregeld: Quick Boys C2.

Afgelopen donderdag was Dwight aangesloten bij de C1 dus ook hij kon gelijk aantreden. De bekerwedstrijden waren met wisselende resultaten gespeeld. Wedstrijden steeds met een doelpunt verschil verloren en vaak in de laatste minuut of extra tijd. Twee wedstrijden werden er gewonnen. Sommige wedstrijden zeker onverdiend verloren. RAS was gewoon te sterk met drie dispensatie spelers en REMO moeten we maar heel snel vergeten want daar speelden we dramatisch.

Toch zag je wel al wat gebeuren in de groep. De eerste jaars zie je sterker worden maar ook de tweede jaars gaan nu hun taak (mee trekken van de eerste jaars ) beter invullen. Zij moeten tenslotte dit jaar de aantrekkers van deze groep gaan worden. Vandaag dus tegen Q boys. Omdat de C1 van Q boys hoog speelt was dit dus een mooie test en tegenstander voor ons. De eerste helft starten we in een 4-4-2 opstelling. Dit hadden we nog niet eerder gedaan en dat was te zien in het veld. het was even wennen voor ons en dat resulteerde in twee doelpunten die we eigenlijk onnodig zelf weg gaven. Het was dus zoeken in dit systeem. Wat wel goed was de veerkracht die we ook vandaag weer hebben getoond want aanvallend werkte het wel goed.
Dwight liet zich deze wedstrijd gelijk al gelden als diepe spits en met Jeremy die er steeds goed achter dook waren beide levens gevaarlijk. De wedstrijd was ook zeer aantrekkelijk om naar te kijken. Hij was snel ging goed op en neer en kansjes waren er aan beide kanten. Na de twee tegendoelpunten kwam DUNO beter in het spel en voor de rust konden we de aansluittreffer maken. Weer een actie Dwight in de 16 meter Q boys en hij werd neergelegd, Basten achter de pingel en de 1-2. ruststand.
In de rust eerste helft doorgenomen en het systeem weer omgezet naar 4-3-3. Er waren teveel spelers die toch moeite hadden met hun positie in het 4-4-2 systeem op het veld. Ook de tweede helft was goed en zeer aantrekkelijk om naar te kijken. Het tempo bleef hoog en DUNO kreeg wat meer de overhand. Toch was het Q Boys wat het eerste scoorde 1-3 maar direct daarna was het weer goed doorgaan van Dwight redding keeper maar de bal kwam voor de voeten van Jeremy die de bal beheerst in het doel schoot. 2-3 en daarna was DUNO de bovenliggende partij. Vlak na de 2-3 viel de 3-3 en ik moet eerlijk zeggen dat ik even niet weet wie deze goal gescoord heeft zo nam de wedstrijd mij in beslag.

Na de 3-3 was het DUNO die het meest aanspraak op de overwinning mocht maken maar het bleef bij deze stand.

Jongens ik heb genoten van een heerlijke wedstrijd en dit keer waren jullie allemaal uitblinker. We hebben een goede wedstrijd gespeeld in een hoog tempo. Als we dit ook in de competitie kunnen brengen wordt het nog een mooi seizoen.

Zaterdag spelen we onze eerste wedstrijd uit tegen Haaglandia dan kunnen we laten zien dat goede wedstrijd tegen Quick Boys geen incident is geweest.