DUNO JO15-1 verliest opnieuw van Die Haghe

18 december 2016 0:00

Aan het begin van de bekercompetitie troffen wij de leeftijdsgenoten van Die Haghe. Helaas voor ons werden we met 7-2 verslagen. We zijn nu inmiddels een aantal weken verder, en aangezien we in de competitie weer bij Die Haghe zitten ingedeeld, hadden we de kans op een revanche. We wisten dat de thuisploeg met flink wat invallers speelde, dus we hadden hoop op een goed resultaat.

De start was goed, en DUNO was veel op de helft van de tegenstander te vinden. Balbezit is echter geen garantie voor het creëren van kansen. Die Haghe beschikte over een paar goede en snelle aanvallers, en met name Sadi had veel moeite om de linksbuiten in bedwang te houden. De eerste kans was voor Die Haghe, maar gelukkig was Gio goed wakker. DUNO kreeg daarna een paar mogelijkheden. Issam schoot over, Marciano stuitte op de keeper na een voorzet van Danique, en Robin probeerde het van afstand, maar ook nu was de keeper alert. Bij één van de uitvallen van Die Haghe kende de scheidsrechter een vrije schop toe op een gevaarlijke plek, en deze werd beheerst over de muur in het doel geschoten (1-0). Dat was even een domper, en even later had de score verdubbeld kunnen zijn na een foutje achterin. Gio werd omspeeld, maar gelukkig landde de bal in het zijnet.

Elian besloot op avontuur te gaan. Zijn directe tegenstander trok aan het shirtje van Elian, en de scheidsrechter aarzelde niet en kende een strafschop toe. Basten voltrok het vonnis met een schot door het midden (1-1). Jammer genoeg bracht dit niet veel rust. DUNO speelde te gehaast, en leverde de bal te vaak in bij een speler met een andere kleur shirt aan. We kwamen nog met de schrik vrij toen de bal bij een scrimmage voor het doel van Gio de bal de paal raakte, maar vlak voor rust kwam Die Haghe toch weer op voorsprong (2-1). Een ongelukkig moment om op achterstand te komen, maar gelukkig hadden we nog 35 minuten om ook deze schade weer te repareren.

In de tweede helft ging het vrij snel mis, en kort na elkaar maakte Die Haghe 3-1 en 4-1 en de wedstrijd was hiermee eigenlijk al beslist.
Toch gaven onze helden nog niet op, en toen Basten met een mooi schot zijn en DUNO's tweede treffer maakte, gloorde er weer een sprankje hoop. Sem leek de aansluitingstreffer te hebben gemaakt uit een moeilijke hoek, maar er was gefloten voor buitenspel, en bovendien gaf Sem later toe dat de bal de doellijn niet had gepasseerd. Een gevaarlijk schot was er nog van Die Haghe, maar Gio zag de bal langs de goede kant van de paal gaan. Basten ging voor zijn derde treffer uit een corner, maar ondanks de fraaie curve die hij de bal meegaf, ging de bal net naast. Even later had de aansluitingstreffer moeten vallen, want een vrije schop van Robin landde voor de volledig vrijstaande Marciano. Blijkbaar was hij zelf ook verrast door de enorme kans die hem werd geboden, want hij produceerde slechts een rollertje, zodat de keeper de bal toch nog vrij gemakkelijk kon onderscheppen. Dat was ook het laatste wapenfeit van DUNO, en zo hadden we opnieuw verloren van Die Haghe. We hebben zeker niet slecht gespeeld, maar een aantal spelers hadden vaak niet de rust aan de bal, waardoor er te veel balverlies werd geleden. Een compliment ook voor Die Haghe, die daar in de omschakeling razendsnel van profiteert, en efficiënt is met het benutten van de kansen.

Het is winterstop, en volgende week is er nog een gezellig kerstdiner voor de C1 en de C2. Voor de liefhebbers is er op tweede kerstdag een kerstcross te lopen (http://www.haagatletiek.nl/web/kerstcross-2/), en daarna starten we weer op 7 januari met trainen. Fijne feestdagen allemaal.