DUNO JO15-1 houdt lang stand tegen sterk Verburch

6 november 2016 0:00

Als jullie toevallig het verslag van JO11-1 hebben gelezen, waar Jelmer, de broer van Elian in speelt, zouden jullie zien dat dit eigenlijk deel 2 van het verhaal is. Halverwege de tweede helft ben ik op mijn fiets gestapt, om van DUNO naar Verburch te vertrekken. Daar aangekomen, was de wedstrijd al in volle gang. Verburch had net gescoord, maar was gelukkig niet de eerste ploeg die had gescoord. Issam had DUNO op voorsprong gezet na een mooie actie van Jay.

DUNO was niet compleet, want Danique was geblesseerd, en Sadi had last van buikgriep. Beiden waren overigens wel aanwezig om het team aan te moedigen. Danique speelde zelfs de laatste 10 minuten nog mee. Het team van Verburch was fysiek sterk, en had een aantal zeer snelle jongens voorin lopen. Harry had daarom voor een wat meer afwachtende tactiek gekozen, en dat pakte goed uit. De teams waren in de eerste helft aardig tegen elkaar opgewassen. DUNO ging efficiënt met zijn kansen om, en Elian scoorde in de rebound na een combinatie met Issam. Helaas raakte de keeper van Verburch geblesseerd bij zijn poging een doelpunt te voorkomen. Hij moest worden vervangen.

Verburch ging op jacht naar de gelijkmaker. Een misverstand tussen Sem en Olav leidde bijna tot een doelpunt, maar Olav wist met een perfecte sliding de bal tot corner te verwerken. Aan de overkant een aanval met Lars en Elian in de hoofdrollen, maar laatstgenoemde zag de keeper als overwinnaar uit de strijd komen. Verburch wist voor rust toch nog gelijk te maken, terwijl de regen inmiddels met bakken uit de hemel kwam. Gio kon de natte bal niet goed onder controle krijgen (2-2). Even later weer een kans voor Verburch, maar ditmaal wist Gio met een stijlvolle duik de bal in één keer klemvast te krijgen.
JO15 1 BastenNa rust waren de omstandigheden gelukkig wat beter. Verburch had een strijdplan bedacht tegen de tactiek van DUNO, en eerlijkheidshalve moet gezegd worden, dat DUNO er in de tweede helft nauwelijks aan te pas kwam. Het was dan eigenlijk een wonder dat DUNO opnieuw op voorsprong kwam na een mooie actie van Olav (2-3). Daarna ging de deur bij Verburch resoluut op slot. DUNO verzette zich met hand en tand, maar werd steeds verder terug gedrongen. Het was dan ook wachten op de gelijkmaker, en die kwam er ook na een afstandschot (3-3). Dit zou nog steeds een acceptabele uitslag zijn geweest voor onze helden, maar Verburch wilde meer, terwijl de spelers van DUNO op hun laatste benen liepen. Na een mooie actie over links werd het onvermijdelijke onafwendbaar. Verburch kwam voor het eerst vandaag op voorsprong (4-3).
JO15 1 doelpunt OlavNog één mogelijkheid kreeg DUNO. Jay werd weggestuurd, maar de allerte stand-in-keeper van Verburch was eerder bij de bal.
Het werd ook nog 5-3. De uitstekende scheidsrechter van Verburch kende terecht een strafschop toe na een overtreding van Olav. Deze werd onberispelijk ingeschoten. Hier bleef het bij. Verburch had verdiend gewonnen, maar DUNO kon het veld met opgeheven hoofd verlaten, want er was strijd geleverd, en onze helden hadden lange tijd gelijke tred gehouden met deze sterke ploeg.
Het geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijd, als BMT op bezoek komt.