DUNO JO15-1 maakt het koploper GSC Esdo erg lastig

3 december 2016 0:00

Dankzij een geweldige eindsprint in de bekercompetitie, is DUNO in de tweede klasse in de promotiepoule ingedeeld. Dat betekent iedere week sterke tegenstanders, en vandaag stond er een extra zware opgave op het programma, want koploper GSC Esdo kwam op bezoek.
Deze ploeg was met een grote dosis zelfvertrouwen naar de Haagsche Dynamiek gekomen, want in de laatste twee wedstrijden waren de concurrenten Verburch en Die Haghe ruim verslagen.

Harry had daarom voor een behoudende tactiek gekozen. Een 1-4-4-2-opstelling, waarbij de tegenstander op eigen helft werd opgevangen.
GSC Esdo was niet erg onder de indruk, en speelden de bal prima rond, op zoek naar een gaatje in de defensie van DUNO. Dat werd regelmatig gevonden, en de uitstekend spelende Gio moest een aantal keer handelend optreden. Daar kwam nog bij dat DUNO zeer onrustig speelde en veelvuldig balverlies leed. Harry besloot al snel in te grijpen, en met Robin op de rechtsbuitenplaats en Issam in het centrum van de aanval werd weer teruggevallen op het vertrouwde 1-4-3-3-systeem. Hierdoor kon DUNO wat verder van het eigen doel af voetballen, maar hierdoor kreeg GSC Esdo wat meer ruimte. Onze helden werden de eerste helft eigenlijk van het kastje naar de muur gestuurd, maar toch kregen we een kans uit een dood spelmoment. De vrije schop van Basten ging naast. Het onvermijdelijke gebeurde, en voor rust wist GSC Esdo via een uitbraak verdiend op voorsprong te komen (0-1).

In de tweede helft wist GSC Esdo al vrij snel de voorsprong te verdubbelen, en de nederlaag leek een feit. DUNO dacht daar anders over, en probeerde de druk op te voeren. Basten maakte het de verdediging erg lastig, en toen hij zich in het strafschopgebied vrij probeerde te draaien, ging hij over de knie. De scheidsrechter aarzelde niet, en kende een terechte strafschop toe. In het voetbal bestaat veel bijgeloof, en één van de fabels is, dat de speler die is gevloerd niet zelf de strafschop moet nemen. Basten had hier maling aan, en schoot onberispelijk in (2-1). Nog nauwelijks van de schrik bekomen, stond DUNO alweer voor het vijandelijke doel. Robin gaf goed voor op Jay, en hij miste niet (2-2). Het was ineens weer een wedstrijd, en er ontstond een mooi voetbalgevecht. GSC Esdo was even de weg kwijt, en het was jammer, dat we niet snel een derde treffer konden maken. De rust keerde echter weer terug bij de koplopers, en zij lieten zien niet voor niets zo hoog op de ranglijst te staan. Er ontstonden weer kansen. Gio stond een treffer in de weg, en in de rebound wist Sem de bal weg te werken. Het volgende schot ging over, maar daarna was het wel raak (2-3). Het was opnieuw een dood spelmoment dat ons opnieuw aan een gelijke stand had kunnen helpen, maar de vrije schop van Issam ging net over.

De beslissing leek dan toch te zijn gevallen toen een prachtige voorzet even mooi werd afgerond (2-4), maar nog wilden onze helden de handdoek niet in de ring gooien. Direct na de aftrap koos DUNO de weg naar het vijandelijke doel. Issam gaf mooi voor op Marciano, en hij maakte er opnieuw een wedstrijd van (3-4). GSC Esdo kreeg nog een paar kleine mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer. De koploper had zeker gezien het spel in de eerste helft verdiend gewonnen, maar wat had DUNO het ze moeilijk gemaakt, en wat zou het mooi zijn geweest als dat beloond was met een punt. Volgende week is de uitwedstrijd tegen Concordia.