DUNO C1 geeft bij Westlandia wedstrijd uit handen

14 november 2015 0:00

Donderdag lekker getraind dus iedereen klaar voor deze wedstrijd. Je moet dan wel weer even overschakelen naar het voetbal met de verschrikkelijke gebeurtenissen vrijdag in Parijs. Op dat moment besef je dat het voetbal maar een spelletje is. Westlandia had beide eerste wedstrijden gewonnen, wij maar een puntje uit beide wedstrijden dus zou het mooi wezen nu eens drie punten mee naar huis te nemen.
Iedereen was goed gemotiveerd dus had ik zelf wel het gevoel dat er wat moois kon gebeuren vandaag. Wij waren met 12 spelers/sters naar Westlandia vertrokken omdat Ramsy met een knieblessure moest afhaken. Beterschap gewenst van het team.

DUNO begon goed aan de wedstrijd tegen dit opleidingsteam van Westlandia. We moeten niet vergeten dat hun C1 erg hoog speelt. Vergeleken met verleden week stond er nu wel een team dat voor elkaar vocht. Duels werden gewonnen en een paar kleine kansjes werden er in de eerste helft gecreëerd. Westlandia kon daar niet veel kansen tegen overzetten. De achterhoede stond zoals steeds weer goed en Max had zijn vorm van verleden week meegenomen naar deze wedstrijd. DUNO was wel iets sterker dan Westlandia de eerste helft maar geen doelpunten. Ruststand 0-0.

De tweede helft zat DUNO er gelijk weer goed op en dit resulteerde na vijf minuten na de rust 0-1 doelpunt Dwight na goed doorgaan. Nu het belangrijkste, concentratie bewaren en snel nog een keer scoren dan is de buit binnen. De kans die snel na de goal weer voor ons kwam, had erin gemoeten. Nu ging het net andersom. Schot op doel DUNO, Max stopt hem nog en dan staat iedereen bij DUNO te kijken hoe de speler van Westlandia hem erin schopt. Dat bedoel ik ook met concentratie, deze was even weg en we kregen de rekening gepresenteerd.
Goed nog steeds niets aan de hand 1-1 en nog steeds had ik het gevoel dat we deze wedstrijd konden winnen. We zaten op dat moment wel even in een periode van de wedstrijd dat we niet veel mee kregen van de scheids. Dat leverde bij sommige spelers in het team irritatie op en dat moet dus niet gebeuren bleek later. Een volkomen onnodige overtreding in de 16 meter en de scheids kon niet anders dan een pingel geven. Zo geven we dus wel een wedstrijd onnodig uit handen.

Toch weer een compliment voor de groep we gingen nog voor de 2-2. Alleen toen ging de scheids een vreemde rol spelen. Eerst een verschrikkelijke overtreding op Jeremy(hoop dat de blessure mee valt) met twee benen voorruit. Speler Westlandia had zeker uit het veld gestuurd moeten worden. Dan een duidelijke overtreding op Yessin in de 16 meter van Westlandia een 100% strafschop en dan geen tijd bij trekken ondanks de blessure Danique en de blessure Jeremy. Verliezen hoort bij het voetbal maar wees dan wel eerlijk en laat die knapen het op het veld uitvechten. Hebben ze geen thuisfluiter voor nodig.

De competitie is nog maar net begonnen en ik heb een leuk DUNO zien voetballen en werken. Als je naar de stand kijkt is een keer winnen drie plaatsen stijgen. Als we dus de juiste instelling van trainen blijven houden en het kwartje een keer de goede kant voor ons opvalt komt die overwinning echt wel. Volgende doel is GDA dus dan moet daar maar drie punten gepakt worden.