Gelijkspel DUNO C1 bij Haaglandia

31 oktober 2015 0:00

Pieter Sijbesma

Een voetbalverslag hoort alleen over voetbal te gaan en de wedstrijd die net is gespeeld. Als je weet dat je tegen een niet selectie elftal van Haaglandia moet spelen weet je ook wat je daar kan verwachten.

Dit had ik ook al bij het verzamelen op DUNO met David besproken. Je hoopt dan maar dat het allemaal gaat meevallen. Helaas niets was minder waar. Een scheidsrechter die echt helemaal niets van de spelregels wist en bij ons kwam vragen hoe lang de wedstrijd zou moeten gaan duren. Je mag er niet over klagen maar wat een ramp was die man.

Dan de spelers waar je tegen moet spelen. Achteraf hoor je van je eigen spelers wat die allemaal naar hun hoofd hebben gekregen. Zo erg dat ik het niet eens kan melden in dit verslag. Ik kan dan wel in de rust zeggen tegen de groep dat ze hun koppie erbij moeten houden maar weet dat dit niet gaat werken. Duidelijk dat bovenstaande behoorlijk invloed op de wedstrijd heeft gehad. Dan de wedstrijd. Na de zeer goede wedstrijd tegen Quickboys hoop je dat het team dit vandaag ook kon opbrengen. Dat is mogelijk maar dan moet je wel hetzelfde brengen als verleden week.

Dit was voor vandaag een te grote opgave. We stonden vaak positioneel niet goed en liepen te veel met de bal. Passing was slordig waardoor het een rommelige wedstrijd werd met heel veel balverlies. Was Haaglandia dan een bijzondere ploeg nee dus. Dat zag je dan ook op de momenten waar we wel goed doorgingen en de druk erop zetten. Hier kwam dan ook de 0-1 uit.In de dertiende minuut een slim pasje van Youri op Marciano die wist te scoren. Je weet dan dat Haaglandia op elkaar gaan lopen mopperen en dan moet je de wedstrijd eigenlijk af maken. Het is dan dat stukje wat dan niet lukt ondanks twee 100% een van Dwight en een van Basten.

Dan gaan we toch met de voorsprong rusten en moeten zoals in de rust besproken rustig blijven en gaan proberen ons eigen spel te spelen. Ook dit is ons niet gelukt in de tweede helft het was en werd nog rommeliger wat ook kwam dat iedereen maar wilden gaan lopen met de bal. Omdat dit veel balverlies en soms op vervelende plaatsen op het veld bleef Haaglandia in de wedstrijd en konden zij vrij eenvoudig toch nog de 1-1 maken. Wij konden daar de tweede helft niet veel tegenover stellen.

Voetbal moet je op het veld met zijn elven doen. Betekend dat je samen moet werken snel in spelen dus een keer raken. Dan kan je de ruimte vinden. Lopen met de bal heeft geen zin en gaf zeker vandaag veel balverlies waardoor we het voor ons zelf vaak moeilijk maakte.n Dat is dus ook het grote probleem geweest vandaag we gingen net zo spelen als Haaglandia. Die deden ook maar wat op het veld. We waren dus vandaag niet scherp genoeg in de duels. Veldbezetting was vaak niet in orde waardoor Haaglandia teveel ruimte kreeg. We waren teveel met de tegenstander en scheids bezig waardoor zeker de tweede helft niet best was. Laten we ervoor zorgen dat er volgende week een beter DUNO staat.