Nipte nederlaag voor DUNO JO15-1 in Delft

27 november 2016 0:00

Gisteren moest DUNO JO15-1 spelen in Delft tegen het plaatselijke DHC. De wedstrijd werd pas om 15:00 uur gespeeld, en het was dan ook al redelijk uitgestorven op het complex. De scheidsrechter had er zin in, want hij begroette ons enthousiast. Dat hij later nog van beslissende invloed zou zijn, konden we toen nog niet vermoeden. DHC had net als DUNO nog niet zoveel punten behaald, dus het beloofde een spannende strijd te worden.

Beide teams beseften dat blijkbaar, want in de eerste helft werd er voorzichtig afgetast. DUNO had iets meer balbezit, maar de verdediging van DHC stond als een huis. DHC kwam er voor rust twee keer gevaarlijk uit, maar gelukkig ging de bal de eerste keer voorlangs, en de tweede keer via de paal naast. De eerste helft kabbelde naar het einde toe, maar plotseling kreeg Elian de bal aangespeeld en had hij even ruimte om door te lopen. Hij rende het strafschopgebied in met twee verdedigers op zijn hielen, en we zagen van de kant toch echt een duw waardoor hij languit op het kunstgras terecht kwam. De scheidsrechter, die tot dan toe onberispelijk had gefloten, zag er geen overtreding in. Elian moest geblesseerd het veld verlaten. De toon was gezet, want Harry had zijn boosheid over dit onrecht niet onder stoelen of banken gestoken.

In de tweede helft was het DUNO, dat als eerste alle schroom van zich af wierp, en op jacht ging naar een treffer. Een mooie strak voorgegeven corner van Danique werd door de keeper weggewerkt op een manier die niet in het keepershandboek voorkomt, zodat de aanval gevaarlijk bleef. Basten profiteerde en schoot in (0-1). Nu moest DHC wel in de achtervolging. Gelukkig voor ons werd er naast geschoten bij een gevaarlijke uitbraak. DUNO kende een sterke fase, en aangezien de keeper er bij het eerste doelpunt niet zo heel sterk had uitgezien, besloten Sem en Issam het met schoten van afstand te proberen. Het schot van Sem ging over, en Issam schoot naast.
Het was opnieuw Issam, die na een pass van Marciano uithaalde, maar ditmaal zat de keeper er goed bij. Terwijl DUNO op jacht was naar een tweede treffer, scoorde DHC uit een counter. De snelle jongens voorin bleven gevaarlijk, en rondden het ditmaal ook mooi af (1-1). De tweede helft gaf een mooi voetbalgevecht te zien, en DUNO kwam opnieuw op voorsprong door de sterk spelende Basten, die van afstand uithaalde (1-2).

DUNO bleef de aanval kiezen, maar nam daarbij misschien wel iets teveel risico, zodat DHC opnieuw langszij kon komen (2-2). Het bleef spannend, maar een gelijke stand gaf de veldverhouding goed weer. Helaas kreeg DHC een vrije schop op een gevaarlijke plek. Ik stond er vrij ver vanaf, maar het leek wel erg makkelijk gegeven, en op een zeer gevaarlijke plek. De bal werd prachtig ingeschoten, dat dan weer wel, maar een licht gevoel van onrecht overheerste aan de groenzwarte kant. DUNO kon in de laatste paar minuten geen vuist meer maken, en de nederlaag was een feit. We konden onszelf verwijten dat de eerste twee doelpunten wat te makkelijk waren weggegeven, maar wat zou er gebeurd zijn als we wel een strafschop hadden gekregen voor rust, en als de laatste vrije schop niet was gegeven. Het antwoord laat zich raden, maar gezien het vertoonde spel had DUNO wel een punt verdiend. Volgende week de thuiswedstrijd tegen koploper GSC Esdo.