Doelpuntenfestijn bij DUNO JO15-1

18 maart 2018 0:00

Het is bijna lente, al zullen veel mensen de wenkbrauwen fronsen bij deze zin, want het was ijzig koud vandaag. De temperatuur was onder het nulpunt gedaald, dus er waren veel wedstrijden afgelast. Dat gold niet voor onze bikkels, want zij moesten vanmiddag aantreden tegen RAS, één van de concurrenten voor de eerste plaats in de poule. Onder de bezielende leiding van Piet Pop werd iets later dan gepland afgetrapt op veld 2. DUNO nam meteen het initiatief met de wind in de rug, met als gevolg drie corners.

RAS gokte op de uitbraak, en deed dat bijna met succes. Gio ontbrak vanwege een blessure, maar hij werd uitstekend vervangen door Romano, die de eerste aanval van RAS onschadelijk wist te maken. Justin begon vandaag aan de linkerkant, waar hij een aantal keren gevaarlijk doorkwam, maar hij weigerde zijn linkerbeen in de strijd te gooien. Een pass van Sem kwam bij hem terecht, maar hij wist de keeper, invaller uit de JO13-1 van RAS, niet te passeren. De tweede uitbraak van RAS was wel raak (0-1), en DUNO moest in de achtervolging. De gelijkmaker werd ons in de schoot geworpen. Elian werd vastgehouden in het strafschopgebied, en de bal ging op de stip. Daniel benutte dit buitenkansje (1-1).
JO15 1 RAS Elian
RAS heeft zeker geen slechte ploeg, getuige ook de halve omhaal die maar net over het DUNO-doel vloog. Achterin was het vaak slordig, en Sem wist een opbouw goed te onderbreken. Hij gaf de bal direct mee aan Justin, en nu had hij tijd om met rechts aan te leggen (2-1). Even later was het opnieuw Justin, ditmaal op aangeven van Elian (3-1). Elian dacht zijn tweede assist te kunnen bijschrijven, want zijn voorzet was op maat op het hoofd van Issam, maar het bleek buitenspel te zijn.Siwan was de volgende die het doel onder vuur mocht nemen. Zijn schot werd door de keeper niet ver genoeg weggewerkt, waardoor Rosco van dichtbij kon inkoppen. RAS was even helemaal de weg kwijt, en Elian kon voor 5-1 zorgen.
JO15 1 RAS Romano vergeet te springen
Een monsterscore dreigde, maar RAS weigerde zich hierbij neer te leggen. Een afstandsschot leek houdbaar voor Romano maar hij vergat te springen. Misschien was hij inmiddels vastgevroren aan het kunstgrasveld (5-2). Het viel ook niet mee om keeper te zijn vandaag. Elian kon zijn tweede treffer maken. De perfecte voorzet kwam van de keeper van RAS, die op dat moment wel door de grond kon zakken van ellende (6-2). Vlak voor rust kon RAS nog dichterbij komen. Romano wist de eerste bal nog knap te redden, maar de rebound was iets teveel van het goede (6-3). Negen doelpunten in de eerste helft. Het spel was niet altijd oogstrelend, maar het was toch vermakelijk. Even tijd om de warmte op te zoeken. Na rust speelde de thuisploeg tegen de wind in. De wedstrijd was dus nog zeker niet gespeeld.
JO15 1 RAS LarsIn de tweede helft gebeurde er een stuk minder. Kansen waren er voor RAS, maar het schot was een prooi voor Romano, en aan de andere kant wist Giovanni de keeper niet te passeren. De beslissing viel na een mooie actie van Siwan. Hij schoot de bal voorbij de keeper, maar Yordi gaf het laatste tikje, waardoor dit doelpunt eigenlijk niet had mogen tellen vanwege buitenspel. De uitleg was, dat de bal de doellijn al was gepasseerd, voor Yordi de bal raakte. We zullen het nooit weten. Het doelpunt telde, en na wat discussie legde ook de tegenstander zich erbij neer. Het werd zelfs nog 8-3. Giovanni stuurde Issam op pad. Hij rondde koelbloedig af.

Opnieuw drie punten voor onze helden, die volop blijven meedoen om het kampioenschap. Volgende week is de uitwedstrijd tegen GSC Esdo. In de ijzige kou maakte Astrid weer mooie foto's van deze wedstrijd.