DUNO JO15-1 zakt door het ijs in de tweede helft

29 november 2017 0:00

Het was een beetje onwennig om op zondagochtend richting DUNO te wandelen, maar er stond toch echt een wedstrijd van JO15-1 op het programma. Het was niet zomaar een wedstrijd, want HVV was de tegenstander, en zij stonden op de eerste plaats. DUNO stond op 3 punten achterstand met een wedstrijd minder, dus nog volop kans op een hoge notering, zeker als we de heren uit het Benoordenhout vandaag een lesje konden leren.

Elian moest met een hamstringblessure aan de kant blijven, en dat is voor mij als vader natuurlijk jammer, maar het is toch leuk om de prestaties van het team te volgen. Bovendien moet er ook een verslag komen, nietwaar. Het team van HVV bestond uit veel kleine mannen, dus waarschijnlijk nog eerstejaars spelers in de JO15-klasse. Het was een goed voetballende ploeg, maar fysiek waren wij sterker. Daarom konden wij in het begin van de wedstrijd een veldoverwicht creëren. Daniel was de eerste die het doel van HVV onder vuur mocht nemen, maar de keeper wist zijn vrije schop te keren. Sem wist even later ook niet te scoren, en Issam schoot voorlangs nadat hij was doorgebroken. Aan de overkant stuitte HVV op Gio na een snelle uitbraak.
DunoJO15 1HVVJO15 2 10
De teams waren aardig aan elkaar gewaagd, en achterin had DUNO de zaak prima op orde met een hoofdrol voor Danitsja, die steeds adequaat ingreep. Het was jammer dat HVV wel erg gemakkelijk aan een voorsprong kwam nadat de scheidsrechter een penalty had toegekend. De meningen waren verdeeld of Daniel de speler had geraakt bij zijn sliding, maar feit was dat de strafschop hard en onhoudbaar werd ingeschoten, en DUNO tegen een 0-1 achterstand aan moest kijken. Er waren zeker kansen voor rust om de stand weer gelijk te trekken. Justin kreeg twee kansen, waarbij hij één keer op de keeper stuitte en één keer voorlangs schoot. Ook Siwan kreeg nog een kans, maar de doelman wist redding te brengen. HVV kwam er nog een keer gevaarlijk uit, maar schoot gelukkig naast.
DunoJO15 1HVVJO15 2 20
Het is natuurlijk niet bekend wat de coach van HVV tegen zijn spelers heeft gezegd in de rust, maar na de onderbreking gingen zij ineens veel beter voetballen. De bal deed het werk, en DUNO kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. Het duurde niet lang voordat dit ook werd omgezet in een doelpunt (0-2). Kort daarop weer een kans, maar Gio wist redding te brengen. Ondanks dat we er eigenlijk niet meer aan te pas kwamen, kregen we nog de kans om te scoren uit een vrije schop. Onze specialist Issam nam plaats achter de bal. Zijn schot was niet ver genoeg in de hoek om de keeper te verontrusten. Lars was weer terug na zijn schouderblessure, maar hij zal geen leuke herinneringen koesteren aan deze middag, want zijn directe tegenstander kon niet alleen goed voetballen, hij was ook nog eens razendsnel, en nadat Lars al een paar keer aan de noodrem had getrokken, vond de scheidsrechter het welletjes, en toonde hem de groene kaart, waardoor hij 10 minuten naar de kant moest.
DunoJO15 1HVVJO15 2 32
HVV dat toch al lekker in de wedstrijd zat na de rust, kreeg nu nog meer ruimte om te voetballen. Tot overmaat van ramp verwerkte Gio een schot van HVV niet goed, zodat het 0-3 werd. Het is niet altijd leuk om doelman te zijn. Gelukkig herstelde hij zich later met een paar prima reddingen. Het werd nog erger, want na een fraaie aanval werd het 0-4. Stiekem moesten we nog even denken aan de gisteren gespeelde ‘Kohlenpott-derby', maar DUNO is geen Schalke'04, en HVV geen Borussia Dortmund. Van een ommekeer was dan ook geen sprake. Sterker nog, HVV wist er nog één bij te maken, zodat de uitslag een tamelijk dramatisch karakter kreeg (0-5). We zullen de wonden moeten likken, en toewerken naar de volgende zware tegenstander, want volgende week wacht Scheveningen. Astrid van der Zijden maakte weer prachtige foto's van deze wedstrijd.