Valse start voor JO15-1

3 september 2016 0:00

Jeugd onder 15 één. Het is nog even wennen aan de term, na jaren van opklimmen vanaf de F tot aan de C. Het opstaan om te gaan voetballen was trouwens ook wel weer even wennen. Vorige week was het voetbalprogramma van DUNO stilgelegd in verband met het overlijden van Daan de Ligt. Een mooi gebaar van DUNO, en daarom moesten onze helden een weekje extra wachten op de eerste wedstrijd na de zomerstop.

Uiteraard hadden de spelers niet stilgezeten, en Harry heeft de afgelopen weken hard gewerkt om binnen een paar weken een team te smeden. Dat valt niet mee, want het feit dat DUNO altijd met eerste- en tweedejaars door elkaar speelt, zorgt ervoor dat het team er ieder seizoen weer anders uitziet. De bekercompetitie wordt door de technische staf gebruikt om in de selectie een definitieve indeling van de JO15-1 en JO15-2 te maken. Vandaag bestond het team uit de volgende spelers: Jesse in het doel, Issam, Olav, Mohammed, Sadi, Elian, Jordy, Robin, Danique, Basten, Marciano, Sem en Jay. Jesse was vandaag in de plaats van Gio, die helaas zijn pols gekneusd had. Bij Die Haghe kwamen we een oude bekende tegen, want Jason speelde vorig jaar nog in de C2 van DUNO.

DUNO begon voortvarend aan de wedstrijd, en het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Die Haghe. Die Haghe raakte daar niet echt van in paniek, want de verdediging stond goed, en bovendien probeerde DUNO wel te combineren, maar de passjes waren vaak te kort, zodat er steeds vrij gemakkelijk een voetje tussen gezet kon worden. Een aantal spelers vonden het prettiger om de bal naar de medespelers te brengen, in plaats van de bal er naartoe te schieten. DUNO creëerde daarom ook weinig kansen, al probeerde Marciano het vanuit de tweede lijn, maar deze was recht op de vijandelijke doelman af. Die Haghe loerde op de counter, en DUNO had moeite met de snelle omschakelingen. Bij de eerste kans van Die Haghe was het meteen raak (1-0).

Gelukkig was er nog tijd genoeg om de schade te herstellen, maar eerst was het Die Haghe dat nog een kans kreeg. De verdediging kon op tijd ingrijpen. Issam probeerde het van afstand, maar de bal ging recht op de keeper af. De scheidsrechter floot voor de rust, maar dat was veel te snel, dus na een opmerking van Harry ging de wedstrijd toch verder. Dat had hij beter niet kunnen doen, want Die Haghe maakte gebruik van de extra aangeboden tijd, door de 2-0 aan te tekenen. Danique was inmiddels van het veld verdwenen na een nare tackle van een speler van Die Haghe. Het bleek achteraf ook einde van de wedstrijd voor haar, want in de tweede helft probeerde ze het nog even, maar zonder succes. Hopelijk herstelt ze weer snel.

In de tweede helft begon DUNO opnieuw goed. Het schot van Robin was een prooi voor de keeper, maar even later ontsnapte Jay aan de rechterkant. Zijn schot ging tegen de keeper aan, maar Basten kon de rebound eenvoudig binnenschieten. Dat was een mooie opsteker vlak na de rust. Helaas konden we maar heel even genieten van deze aansluitingstreffer, want Die Haghe scoorde direct uit de aftrap, zodat de marge weer twee doelpunten was. Een duidelijk geval van concentratieverlies. Het bleef niet beperkt tot deze tegenvaller, want de volgende counter was alweer raak (4-1). Gelukkig kon DUNO daarna tegen scoren. Een prachtige aanval over veel schijven kwam bij Issam terecht, en zijn eindpass op Marciano was op maat. Marciano rondde mooi af. Die Haghe bleef gevaarlijk in de omschakeling, en met drie messcherpe counters werd DUNO flink over de knie gelegd (7-2).

We kunnen zeggen, dat DUNO meer balbezit heeft gehad, maar met balbezit win je geen wedstrijden. Die Haghe heeft ons vandaag een lesje in efficiënt voetbal gegeven. We kunnen zeggen, dat er meer ingezeten heeft, maar daarmee doen we de tegenstander te kort.
Genoeg huiswerk voor Harry, en met twee trainingen voor de boeg hopen we volgende week beter voor de dag te komen, als we thuis spelen tegen HVV.