DUNO JO15-1 wint na spannende strijd tegen GSC Esdo

24 maart 2018 0:00

Met zeven punten uit drie wedstrijden deed JO15-1 goed mee in de strijd om de eerste plaats. Aangezien concurrent Die Haghe nog geen enkel puntverlies heeft geleden, was het belangrijk dat er gewonnen werd bij GSC Esdo. Boris en Gio konden helaas niet meespelen, en Romano was wederom de doelman, waarvoor dank.

Het was prima weer om te voetballen. GSC Esdo was een solide middenmoter, en al snel bleek duidelijk dat dit team niet onderschat mocht worden. Er gebeurde weinig in het begin van de eerste helft, en beide partijen waren aan elkaar gewaagd. De slag op het middenveld werd veelal gewonnen door de thuisploeg, mede omdat ze daar een mannetje over hadden. Toch was de eerste kans voor DUNO. Justin speelde Giovanni aan, maar hij raakte het zijnet. Het eerste doelpunt was voor ons. Issam brak door, schudde zijn tegenstander van zich af, en gaf perfect voor. Giovanni maakte het mooi af. Even later had het al weer gelijk kunnen staan. Een prachtig schot van GSC Esdo zeilde over het doel.

De gelijkmaker kwam toch. Een iets te voorzichtige terugspeelbal maakte het voor Romano noodzakelijk om in te grijpen. De meningen waren verdeeld of hij daarbij de speler of de bal raakte (of allebei), maar de scheidsrechter is de baas, en hij besliste dat het een strafschop was. Deze werd onhoudbaar ingeschoten. Na de gebruikelijke protesten, konden we weer verder met de wedstrijd. DUNO pakte de draad gelukkig weer goed op. Justin gaf prachtig voor en Elian schoot fraai in (1-2). Levi kreeg een kans op de 1-3 maar schoot over, maar daarna was het wel raak. Elian gaf nu de assist op Justin, die hiermee ook weer zijn doelpunt meepakte (1-3). Wie dacht dat we met deze comfortabele voorsprong konden gaan rusten, had het mis, want vlak voor de pauze werd de aansluitingstreffer gemaakt. Na een fraaie loopactie werd de bal snoeihard in de korte hoek geschoten (2-3).

In de tweede helft waren de kansen schaars, maar GSC Esdo oogde wat sterker, en DUNO moest alle zeilen bijzetten om GSC Esdo van scoren af te houden. Ook verloren we Issam met een hamstringblessure na een wat ongelukkige overtreding van één van de spelers van de thuisploeg. Gelukkig hield de verdediging goed stand, en floot de scheidsrechter na wat blessuretijd te hebben bijgetrokken dan eindelijk voor het laatst. Een zwaarbevochten zege, in een wedstrijd die meer spannend dan fraai was. Volgende week is het toernooi bij Die Haghe, en op 7 april komt Quick op bezoek.