DUNO JO15-1 komt sterk terug in de tweede helft tegen Wilhelmus

27 januari 2018 0:00

Vandaag stond een oefenwedstrijd tegen Wilhelmus op het programma. Een geduchte tegenstander, want in de competitie hadden we kansloos verloren. Kavish kon helaas niet meedoen vanwege een knieblessure, en natuurlijk kon Thomas nog steeds niet meedoen, maar verder was iedereen er. Wilhelmus liet in de eerste helft opnieuw zien over een goede ploeg te beschikken.

De bal werd goed rond gespeeld, en de ruimte werd uitstekend benut. Het duurde niet lang, of het overwicht werd omgezet in een doelpunt (1-0). DUNO wilde wel, maar kon nauwelijks een vuist maken. Kleine kansjes waren er voor Rosco uit een corner van Levi (gered door de keeper), en Elian (schot voorlangs), maar heel gevaarlijk werd het niet. Uit een fraaie aanval wist Wilhelmus verdiend op 2-0 te komen. Met een fraai stiftje werd de keeper gepasseerd. Gio wist voor rust met twee reddingen te voorkomen, dat we de rust in gingen met een bijna hopeloze achterstand.

Even opwarmen in de pauze, want hoewel de temperatuur niet heel laag was, waren we toch aardig afgekoeld op het echte grasveld, wat er na de regenachtige dagen niet al te best bij lag. Maar ook dat hoort bij voetbal, en het is ook een kwaliteit als je je kunt aanpassen aan verschillende omstandigheden. Wat er in de rust tegen de spelers is gezegd, is mij niet bekend, maar dat de juiste snaar is geraakt, mag duidelijk zijn gezien het vertoonde spel in de tweede helft. De eerste kans was nog wel voor Wilhelmus (schot voorlangs), maar daarna nam DUNO nadrukkelijk het heft in handen. Uit een corner van Yordi kopte Issam maar net over.
Net toen de zon begon te schijnen, scoorde DUNO tegen. Zouden we dan echt mooi-weer-voetballers zijn? Issam speelde Justin aan, en hij rondde goed af (2-1).
DUNO rook zijn kans, en werd ook geholpen door een speler van Wilhelmus, die maar bleef mekkeren tegen zijn tegenspelers en de scheidsrechter. Laatstgenoemde was het zat, en stuurde hem met een gele kaart naar de kant.

De druk werd nog verder opgevoerd, maar DUNO was onzorgvuldig met het verzilveren van de kansen. Issam schoot naast, Justin stuitte op de keeper en ook Giovanni wist twee grote kansen niet te benutten. Eindelijk viel de gelijkmaker. Issam gaf de bal aan Elian, en met zijn grote teen wist hij DUNO eindelijk op gelijke hoogte te brengen. In het laatste deel van de tweede helft speelden beide ploegen weer met 11 spelers, maar de grootste kans op de overwinning was voor DUNO. In de slotseconde was er een mooie individuele actie van Siwan, maar zijn schot ging net naast de paal. DUNO had zich prima hersteld na de eerste helft, waarin Wilhelmus de betere ploeg was geweest. Ik denk dat beide ploegen kunnen leven met het gelijkspel. Volgende week speelt DUNO thuis tegen RAS in de tweede ronde van de bekercompetitie.