DUNO JO15-1 moet de punten aan VELO laten

29 januari 2017 0:00

Velo JO15-3 - DUNO JO15-1: 4-1 Onze vaste verslagmaker Ruud was vandaag verhinderd. Hij moest vandaag het elftal van zijn Jelmer begeleiden en coachen en heeft dat met een 11-0 winst prima gedaan. Ik zou dus na lange tijd weer het verslag verzorgen.

Anders dan de uitslag doet vermoeden was Velo uit een gelijk opgaande wedstrijd. In de eerste helft was het DUNO dat met goed voetbal licht de boven hand had . Combinaties liepen lekker er werd dus goed aan deze wedstrijd begonnen. Uiteraard speelden we weer tegen behoorlijk grote knapen die ook nog lekker konden voetballen. Het was dus een leuke wedstrijd om naar te kijken. De achterhoede stond na even wennen goed dus zat er een goede balans in het team. We hebben de achterhoede moeten omzetten omdat onze Danique in een KNVB wedstrijd waarschijnlijk zwaar geblesseerd is geraakt. Zij moet nu eerst een MRI scan laten maken maar het ziet er naar uit dat het seizoen voor haar klaar is. Daan namens het hele team beterschap en we hopen natuurlijk dat de blessure gaat mee vallen.

Wat ik al zei zat DUNO goed in de wedstrijd en dit resulteerde in een 1-0 voorsprong. Goede corner van Yordi en bij de tweede paal goed ingekopt door Basten. Op dit moment een verdiende voorsprong voor DUNO. Velo ging wat meer aanzetten en vond 10 minuten later toch een gaatje in onze verdediging en maakt het weer gelijk. DUNO schrok daar niet zo van en bleef met goed voetbal de aanval zoeken wat resulteerde in een kans van Daniel en een kans van Olav. En daar zit nu de bottelnek van onze team. Iedere week creëren we genoeg kansen maar weten we niet te scoren. Stel dat die bal van Olav erin had gegaan, stel dat die kopbal van Daniel erin had gegaan. Gebeurde dus niet en denk je toch met 1-1 te gaan rusten was nog maar twee minuten tot de rust. En dan een foutje keeper en de bal gaat tegen het netje. Kan gebeuren maar dan een minuut later staat iedereen nog te balen van dat tegen doelpunt en vliegt ook de 3-1 erin. Dat laatste mogen we elkaar allemaal aanrekenen, mag dus nooit gebeuren. Een wedstrijd waar we gewoon gelijkwaardig zo niet beter in zijn weggooien in een minuut. Dat moeten we dinsdag nog maar even nabespreken op de training. We waren wel geknakt in de rust in dat zag je terug in de tweede helft.

Velo hoefde niet meer en wij konden niet meer brengen wat we in de eerste helft brachten. Het was dan ook een saaie tweede helft waar niet veel meer in gebeurden. De 4-1 was ook weer een cadeautje van ons maar het maakte voor de wedstrijd niets meer uit. Ik zie ons wekelijks strijden tegen zeer behoorlijke tegenstanders. Tegenstanders die fysiek veel verder zijn dan ons. Allemaal bijna tweedejaars zijn en daarom ook in deze promotie poule tweede klasse zitten. Dat wij ons met heel veel eerstejaars en een redelijk kleine selectie in deze poule hebben kunnen plaatsen, is al iets om trots om te zijn. Ik zie vooral de kleintjes iedere week vechten om toch goed te kunnen presteren tegen die grote knapen. Ik hoor dan ook de klachtjes van de pijntjes die zeker de eerstejaars op dit moment hebben. Maar ik zie ook dat we nog niet een wedstrijd zijn weggespeeld door een tegenstander. Ondanks dat we dus maar drie punten hebben moeten we toch trots zijn op onze prestaties. En geloof me we gaan ook nog een wedstrijd winnen deze seizoen helft.

Volgende week zijn we vrij en kan iedereen even bij komen. Zeker die spelers die pijntjes hebben probeer eens wat minder op straat en pleinen te voetballen en doe rustig aan. We hebben nog iemand van ons team in de ziekenboeg. Jullie hebben David gemist bij deze wedstrijd. David heeft een zware operatie gehad aan zijn enkel en mag daar de komende zes weken niet op staan. Hij heeft nu gips en mag misschien over zes weken naar loopgips. Betekend dat ook voor David het seizoen er op zit. David namens iedereen van de JO15-1 beterschap en we hopen je snel weer op het veld te zien.

Gr Harry

Foto's van deze wedstrijd zijn beschikbaar gesteld door Ger Korsuize fotograaf van Velo >>>