DUNO C1 speelt wederom gelijk, maar we hebben genoeg goede dingen gezien

14 december 2014 0:00

DUNO C1 - Quintus C1 2-2, zaterdag 13 december 2014

Eindelijk leek die eerste competitie overwinning daar te komen. Een 2-0 voorsprong was echter niet genoeg om te winnen vanQuintus. Na vooral de uitwedstrijden bij HVC' 10 en SC Monster werd er tegenQuintuswederom bevestigd dat in deze competitie 1 goede helft niet voldoende is.

Op het slecht bespeelbare veld 2 was de tactiek duidelijk. Via de flanken (het betere gedeelte van het veld) moest het gebeuren, en vooral niet via de blubberpoel in het midden. In de eerste helft werd dit goed opgevolgd met als resultaat een 2-0 voorsprong door twee goals vanaf de flanken.De eerste nadat Joelde lat en Casper de paal hadden geraakt. Joel wist de rebound vanaf de paal wel af te werken. De 2-0 was een goede combinatie tussen Leonardo enRishiwaarnaCorneillebij de tweede paal binnentikte. Tussendoor had Dylan nog de lat geraakt uit een vrije trap. Helaas werd het net voor rust 2-1na balverlies op het middenveld, dat is toch wat minder lekker de kleedkamer in dan met 2-0.

In de tweede helft liet DUNO niet zien wat het in de eerste helft liet zien. Er werd veel te vaak toch geprobeerddoor de blubber in hetmidden te voetballen.Dit speelde het fysiek spelendeQuintusin de kaart.Toch had DUNO de wedstrijd moeten beslissen na een aanval die wel via de flanken ging.Corneillegaf voor op de vrijstaandeYassirdie de bal miste, net als Casper.Quintuswas in de tweede helft niet heel gevaarlijk geweest maar de 2-2 viel wel. Na uitverdedigen via het centrum bleef de bal liggen in een modderpoel, waarna de spits vanQuintuseen op een met de keeper niet faalde.Yassir kreeg nog een kans op 3-2 maar zijn schot was een prooi voor de keeper.

Al met al is 2-2 een terechte uitslag , maar wel totaal onnodig. In de tweede helft is de afgesproken tactiek nauwelijks opgevolgd en kreeg DUNOweer de deksel op de neus. Dinsdag allemaal trainen, de vele goede dingen door zien te trekkenen danmet goede moed na de winterstop weer aan de slag!