DUNO C1 toont nog teveel ontzag voor HBS

30 augustus 2015 0:00

(DUNO C1 - HBS C2 1-2) Vandaag de start van de bekerwedstrijden. Na een rommelige voorbereiding konden we nu zien waar we stonden. Vandaag dus tegen HBS, die met aardig wat stevige knapen naar DUNO kwam. Een HBS dat al twee jaar samen speelt en dat kon je ook zien.

Dan DUNO: met een flink aantal eerstejaars die nog helemaal moeten wennen aan de C- klasse. Een aantal tweedejaars C1-spelers van verleden jaar plus een tweetal nieuwelingen maakte dit team compleet. Voor deze groep de eerste wedstrijd in deze samenstelling, dus was het ook voor mij spannend wat de wedstrijd zou brengen.

De wedstrijd begon dan ook heel rommelig. DUNO had te veel ontzag voor dit HBS en begon dan ook heel zenuwachtig aan deze wedstrijd. Dit was te zien van de keeper tot aan de spitsen. Er werden op het middenveld teveel ballen bij de verkeerde kleur ingeleverd en achterin gingen we regelmatig te slap het duel in. Dit zorgde er ook voor dat we tussen vijftiende en twintigste minuut twee domme doelpunten om onze oren kregen.

David en ik zagen ook dat het te onrustig was bij ons en besloten tot wat omzettingen. Vanaf dit moment ging de ploeg beter draaien en werden de rollen langzaam maar zeker omgedraaid. HBS moest toch meer terug en de kansen van DUNO namen toe. Voor de rust kwam dan ook de aansluitingstreffer tot stand 1-2 en dit was ook de ruststand.

Na de rust zag je ook duidelijk bij DUNO dat er geen ontzag meer was voor dit HBS. DUNO was zelfs de bovenliggende partij, maar moest wel opletten op de snelle omschakeling van HBS want zo scoorden zij ook de eerste twee doelpunten. Verdedigend werden de taken nu wel beter opgepakt en de duels gewonnen. De keeper straalde nu ook veel meer vertrouwen uit en voetbalde ook goed mee. Middenveld wist beter uit de duels te blijven door de bal iets sneller rond te spelen, waardoor we ook meer kansen kregen en HBS soms met kunst en vlieg werk de bal weg moest werken. Alleen het laatste stukje lukte niet en dat was dat de spitsen de bal nog een keer tegen het netje moesten krijgen. Kansen hebben we genoeg gehad in de tweede helft.

We hebben nog werk te doen op de trainingen, maar ik moet zeggen dat ik toch naar een heel aardige wedstrijd heb zitten kijken. We waren een kwartier a twintig minuten aan het kijken hoe lang sommige van hen waren, maar daarna hebben we het goed opgepakt. Ook zie je dat diverse jongens nog aan het niveau en kracht van de C-klasse moeten wennen, maar dat komt van zelf. We zijn nu eenmaal niet de ploeg met de grootste spelers maar moeten dan wel de groep met de slimste spelers worden. Snel rond spelen dus niet in de duels komen en dus veel bewegen zonder bal.

Zaterdag gaan we naar Die Haghe en kunnen we kijken of we weer een stap kunnen maken. Een ding is wel zeker we hoeven voor geen enkele tegenstander ontzag te hebben.