DUNO C1 beleeft voor en na de rust fatale laatste seconden tegen Die Haghe

5 september 2015 0:00

Die Haghe C1 - DUNO C1 3-2, zaterdag 5 september 2015 Jammer, jammer, jammer, weer een nipt verlies. En weer niet nodig. Die Haghe met veel meer fysiek dan HBS verleden week. Die Haghe die dat fysiek ook goed gebruikte en soms (nr 10 van Die Haghe ) de grens opzocht of net over de grens ging.

Toch stond DUNO goed en al hoewel Die Haghe de eerste minuut een goede kans kreeg bleef het jonge en fysiek mindere DUNO goed overeind. Dit resulteerde in de vierde minuut al in een 0-1 voorsprong doelpunt van Basten. Eigenlijk niets aan de hand voor DUNO dat de wedstrijd niet controleerde maar ook niet echt in gevaar kwam. En dan zie je het verschil met verleden jaar. Een verkeerde pass op het middenveld (binnendoor terwijl hij gewoon buitenom moet) en ze staan met hun lange benen zo voor ons doel 1-1. DUNO toch niet uit het veld geslagen en bleef rustig. Uit een mooie combinatie met een goede pas van Marciano (speelde een goede wedstrijd) kon Jeremy in de 17 minuut de 1-2 tegen het net schieten. Toen het uitvallen van Danique die toch weer haar mannetje stond als laatste vrouw in de verdediging.

DUNO kwam niet meer in de problemen en ik dacht dat dit ook de ruststand zou worden. Het ging anders de scheids besloot er 5 minuten bij te trekken. Weer een moment waarop wij niet simpel staan de verdedigen en daar was de 2-2 en gelijk het rust signaal.

Let wel die vijf minuten waren terecht maar dat betekent dan ook voor ons dat de concentratie moet blijven. Mag gewoon niet gebeuren een doelpunt vlak voor tijd dus die bal had al eerder naar veld drie gemoeten.

In de rust de eerste helft doorgenomen. Ook moest ik gaan schuiven met de wissels die ik in gedachte had omdat Danique geblesseerd uit was gevallen met waarschijnlijk een knieband letsel.

Ook de tweede helft begon weer direct met een kans voor Die Haghe hoewel we toch iedereen op scherp hadden gezet. Daarna kwam er een gelijk opgaande tweede helft met aan beide kanten niet veel grote mogelijk heden.

Tot die laatste minuut. Wij in de aanval. Balverlies en een lange bal en de rechterkant was uit gespeeld. Dan een hoop geklungel voor het doel en ja hoor 3-2. Deze wedstrijd duurde duidelijk net te lang voor ons. Twee keer in de laatste seconden een doelpunt om je oren krijgen is niet leuk. Dit heeft ook te maken met onze tegenstanders. Deze zijn en zullen veel meer fysiek brengen dan wij kunnen. Dat betekent dat als wij balbezit hebben je uit de duels moeten blijven met veel lopende spelers. Dat betekent ook dat als de tegenstander balbezit heeft wij het veld klein moeten maken maar op een geven moment ook het duel aan moeten gaan om de bal te veroveren.

Al die sterke tegenstanders en dan bedoel ik lengte en kracht kost ons kleintjes ook veel energie om daar tegen te spelen. Dit kan ook de reden zijn (vermoeidheid) dat de wedstrijd niet tot de aller laatste minuut kunnen volbrengen. Dit zal wel steeds beter worden als we meer gewend zijn. Betekend wel weer werk aan de winkel om weer stappen te maken. Goed is wel om te zien ondanks dat we met zoveel eerste jaars spelen ook vandaag weer niet zijn weggespeeld.

We gaan ons weer goed voorbereiden voor de volgende tegenstander Remo. Ook zij verloren (HBS)voor de tweede keer dus moet dat onze eerste overwinning gaan worden in de beker.