VERSLAG, FOTO'S: Collectief falend DUNO lijdt flinke nederlaag

9 april 2016 0:00

Berkel - DUNO; 5-0 (5-0), zaterdag 9 april 2016

(met foto's van Fred Reuling, waarvoor dank)

DUNO heeft zichzelf een slechte, zeer slechte dienst bewezen door geheel kansloos te verliezen bij Berkel. Een forse nederlaag die geheel en al te wijten viel aan een in de eerste helft collectief falend DUNO. Want wat was die eerste helft slecht, bar slecht zelfs.

Geen enkele speler wist ook maar een kleine voldoende te halen; iedereen viel collectief door de mand. Het vertoonde spel was in alle opzichten een wanprestatie; hard gesteld maar waar.
Met de rust was de eindstand van 5-0 reeds bereikt en was er voor de tweede helft niets meer te verwachten dan het consolideren van de stand en er in ieder geval voor te zorgen dat de wedstrijd niet nog meer en in meerdere opzichten zou ontaarden.
berkelf1
Gino Kos in actie
Het consolideren en voorkomen van een nog slechter resultaat slaagde ook en daarmee is het enige positieve van vanmiddag dan ook gezegd. De tweede helft wist DUNO zich redelijk te herstellen, speelde het een stuk frisser, kon men de sportieve teleurstelling redelijk verwerken en speelde DUNO op een beheerste wijze de wedstrijd uit.

Daarbij moet worden opgemerkt dat Berkel het die tweede helft ook wel geloofde en de voor hen verassende 5-0 voorsprong redelijk eenvoudig kon handhaven. Tekenend is dat pas in de 80stee minuut het eerste gerichte schot op doel van keeper Ken Stigt viel te noteren. Invaller Quincy de Vries was hierbij de schutter en schoot rakelings langs. Het enige andere opmerkelijke aanvallende hoogtepunt was de vrije trap van Kevin Hess die via de onderkant van de lat aan de voor DUNO verkeerde kant van de doellijn viel. Met deze flinke nederlaag, en met name waarop de eerste helft werd geacteerd, heeft DUNO zichzelf een slechte dienst bewezen en zal het al zo wankele zelfvertrouwen een forse deuk hebben opgelopen. Juist in een fase waarin de wedstrijden gewonnen moeten worden komt de wijze waarop de nederlaag werd geleden slecht uit.
berkelf2
Jonathan Roeleveld rukt op.

De feiten spreken voor zich. Met nog slechts 4 wedstrijden te spelen heeft de ploeg een achterstand van 4 en 5 punten Naaldwijk en TAC'90. Het draadje van behoud voor de 3e klasse is dus erg dun geworden. Dat besef van die hachelijke positie op de ranglijst leek, alle goede intenties in de voorbereidingsfase ten spijt, de eerste helft tegen Berkel volledig afwezig. Dat laatste baart natuurlijk zorgen.
Snelle achterstand

DUNO speelde die eerste helft de slechtste 45 minuten van deze competitie. Na de snelle achterstand in de 2e minuut, Danny van der Zwan maakte ongelukkig hands binnen de zestienmeter waarna Erwin van der Stoep vanaf 11 meter scoorde, leek DUNO aangeslagen.

Toen na 5 minuten Paul Droppert de bal vlak voor de zestienmeter lijn verspeelde en Bart van den Dool de bal oppikte en fraai in de kruising schoot was het over en uit voor DUNO. Het geloof in een goed resultaat was ver te zoeken, spelers liepen met gebogen hoofden over het veld, durfden elkaar niet meer aan te spelen, coachten elkaar niet en lieten zich als makke schapen naar de slachtbank leiden. Individuele fouten stonden zoals zo vaak dit seizoen aan de basis van de andere Berkel-doelpunten.

Melvin de Groot (in de 15e en 39e minuut) en Talib Azaroiali (23e minuut) voltrokken in die eerste helft het pijnlijke vonnis over DUNO.
berkelf3
Quincy de Vries volgt de bal.

Opmerkelijk is dat Berkel in die eerste helft ook slechts 5 doelkansen nodig had om daar de maximale score uit te halen. DUNO daarentegen bezorgde zichzelf geen enkele doelkans.We zullen het voor vandaag maar kort houden en moeten erkennen dat het de komende weken erg spannend gaat worden. Lijfsbehoud is nog altijd mogelijk maar dan zullen echt 100% resultaten (lees: 4 overwinningen) behaald moeten worden.
Geen misstappen meer

Eerst thuis tegen Te Werve, een uitwedstrijd tegen DSVP en nog twee thuiswedstrijden tegen concurrenten MVV en TAC'90. De komende weken zijn dus de weken van de waarheid, DUNO kan zich geen misstappen meer veroorloven.
berkelf4
Quincy aan de bal.

We roepen alle supporters op om DUNO hierbij te blijven ondersteunen. Te beginnen bij de eerstvolgende wedstrijd, zaterdag 23 april tegen kampioenskandidaat Te Werve. Vandaag lukte het MVV verrassend om Te Werve een pootje te lichten. Het zou alles en iedereen met een groen-zwart hart moed geven als DUNO daar ook in zou slagen. En waarom niet?