DUNO 2 dankzij doelpunt Jop Imhann in 88ste minuut gepromoveerd naar reserve 2e klasse

8 juni 2013 0:00

FOTO'S VAN JAN WESSEL BAKKER van DUNO 2 >>>.

FOTO'SVAN DAAN DE LIGT van DUNO 2>>>.

Jop Imhann mag zich de komende tijd wel het goudhaantje van DUNO noemen. In de beslissingswedstrijd met als inzet een plek in de reserve tweede klasse gleed hij in de 88ste minuut namens DUNO 2 de winnende treffer in het doel. Tegenstander BSC'68 in mineur achterlatend. Onze reserves stapten daarmee na even afwezigheid weer die gewilde tweede klasse binnen en dat mag een Groots Resultaat worden genoemd. Gelukgewenst!

DUNO 2 speelde op het neutrale veld van Forum Sport (dank voor de gastvrijheid!) een beresterke partij. Natuurlijk waren er de zenuwen die zo'n belissingsduel beheersen, maar onze reserves knokten voor iedere meter. Na tweemaal twee duels nacompetitie werd duidelijk dat het elftal van Dennis Manschot en Willem Kuiper absoluut met de promotie van het veld wilde stappen.
Dankzij een doelpunt van Björn van Nierop uit een vrije trap kwam DUNO al vrij snel in het duel op voorsprong. En daarna ging de ploeg alleen maar beter voetballen. Met ervaren jongens als Erwin van der Harst en Jerry Wensveen werd BSC'68, de nummer tien uit de reserve tweede klasse die streed tegen degradatie, goed vastgezet. Op weg naar de rust leek er dan ook allerminst wat aan de hand. Tot het flinkmisging. Doelman Jean-Pierre Rouffaer, die seizoen goed voor vele reddingen, vergaloppeerde zich bij het uitverdedigen. Een BSC'68 ontfutselde hem de bal en 'JP' trok aan de noodrem. Met een rode kaart en een strafschop tegen tot gevolg. Waardoor de Benthuizense ploeg op slag van rust op 1-1 kwam en wist: de tweede helft spelen we met een man meer. Bovendien moest DUNO z'n spits Björn in het doel plaatsen. Als keeper niks mis mee, maar voorin werd de spoeling daarmee wel wat dunner.
Tot ieders verrassing was het daarna niet BSC'68 dat het spel domineerde, maar DUNO. Een paar fraaie uitvallen leidden bijna tot een doelpunt. Daartegenover stelde de tweedeklasser een paar goede kansen, maar de defensie onder leiding van Carlo Pije gaf geen krimp. Een verlenging leek uitkomst te moeten bieden, tot Jop heel attent reageerde. Eerst was het Erwin van der Harst die goed doorging en de doelman het leven zuur maakte. Uit de kluts belandde de bal rond de elfmeterstip, waar een verdediger van BSC'68 de bal dacht te kunnen wegwerken. Maar Jop maakte een sliding en beroerde de bal net genoeg, waardoor het leren ding tot groot genoegen van alles wat DUNO was tergend langzaam over de doellijn rolde.
Een paar minuten later knalde het feest in Voorburg los, met trotse spelers, trotse trainers, een al even trotste leider Eric, trotse verzorger Bianca, blije grensrechter Cor enveel trotse fans en sponsors. Een mooie dag voor onze reserves, die zo het verloren gegane terrein al weer snel hebben ingepikt.
Nu lekker uitrusten en dan in de tweede klasse van start. Top!