VERSLAG: DUNO blijft bovenin meedoen; 0-1 winst bij Hercules

4 maart 2017 0:00

Na de terechte maar toch wel pijnlijke thuisnederlaag tegen RAS heeft DUNO zich op een zeer positieve wijze gerevancheerd. Tegen de nummer 5 Hercules werd met een aantal invallers verdiend met 0-1 gewonnen. En op die overwinning viel niets maar dan ook niets af te dingen. Qua spelbeeld ontliepen DUNO en Hercules elkaar niet zo heel veel. Het verschil was dat DUNO achterin bijna geen kansen weggaf en dat er 4 tot 5 kansen werden gecreëerd.

Dat was vandaag bepalend voor de verdiende overwinning. Matchwinnaar was Wesley Swikker die in de 74e minuut een fraaie aanval resoluut afrondde. Met deze overwinning blijft DUNO met een 3e plaats bovenin de 4e klasse B meedraaien en kan het met nog 9 wedstrijden te gaan een leuk seizoenslot worden. Die laatste pass. Tja, die laatste pass, in veel opzichten allesbepalend. Aan een goede en scherpe laatste pass ontbrak het vanmiddag en dat was ook de oorzaak van het lang uitblijven van een treffer. Diverse malen werd aan een goede aanval gewerkt maar was die laatste pass onzuiver waardoor de echte kansen uitbleven. Hierdoor bleef het lang een open wedstrijd waar de doelpunten dus lang uitbleven. DUNO speelde met veel hartverwarmende inzet om het gemis van enkele basisspelers te kunnen compenseren. Remco van Weeren, Jeffrey van Vliet, Tidde Dalhuijsen, Kevin Hess en Shiva Jagroep waren noodgedwongen toe te kijken waardoor trainer Jan Linkerhof zijn basisopstelling wederom moest wijzigen.
Debutanten
Collin Celik stond voor het eerst in de basisopstelling in het doel en ook juniorspeler Joël van Oeveren, afkomstig uit het team van trainer John van den Hoogenband, mocht zijn debuut maken. Doelman Collin Celik had een rustige middag. Hercules kreeg zoals eerder gezegd geen echte kansen. Slechts 2x had Collin het geluk aan zijn zijde toen Jhony Villegas Ossa in de eerste helft een penalty op de paal schoot en diep in de tweede helft een afstandsschot van Christopher Stede op de lat belandde. Die andere debutant, Joël van Oeveren kende een drukke maar uiterst succesvolle middag. Joël had vijf minuten nodig om een beetje te wennen aan zijn eerste optreden in het eerste elftal. Die eerste vijf minuten speelde hij onrustig, teveel geconcentreerd op het voorkomen van het maken van een fout. Hierna leek hij alle schroom van zich af te gooien en speelde hij een heerlijk onbevangen wedstrijd.

Juist die onbevangenheid zorgde ervoor dat hij zo goed in zijn spel kwam. Met de rustig en solide spelende Rodion Pont (hij was echt een rustpunt in de verdediging vanmiddag) kon Joël zowel verdedigend als aanvallend prima uit de voeten. Ondanks zijn tengere postuur ging hij met alle bravoure en een tikkeltje Haagse bluf de fysieke duels aan en won deze meestal ook. Een glimlachende en op zijn jonge pupil zichtbaar trots zijnde trainer Jan Linkerhof was het resultaat.
Zonder andere spelers tekort te doen, die andere fysiek tengere Jordy Navarro deed hier evenmin voor onder. Jordi speelde op het middenveld een puike wedstrijd, streed voor iedere meter en was zowel in de verdediging als de aanval te vinden. Juist in dit soort wedstrijden als je echt moet winnen op aangehaakt te blijven is die verscherpte wedstrijdmentaliteit nodig. DUNO had tegen Hercules al snel op voorsprong kunnen komen. Een goed opgezette aanval waarbij Jordi Navarro de bal op het hoofd legde van Elyseo van de Graaf, kon door Elyseo niet worden afgerond. Halverwege de eerste helft draaide Erwin van der Harst op zijn technisch bekende wijze de bal fraai naar het doel waarbij de bal op de kruising belandde. Daarmee had DUNO pech en kreeg het niet de op dat moment verdiende voorsprong. In de 34e minuut had DUNO alle geluk van de wereld toen een twijfelachtig toegekende strafschop (hiervoor ging 100% buitenspel aan vooraf) werd gemist.

De tweede helft kende eenzelfde verloop, beide ploegen deden niet heel veel voor elkaar onder waarbij DUNO met name verdedigend een goede wedstrijd speelde. Ook nu was het wederom Erwin van der Harst die voor de tweede keer de kruising trof. Een minuut later, in de 74e minuut, was het echter wel raak. Elyseo van de Graaf werd aan de rechterkant van het veld weggestuurd en op volle snelheid passeerde hij zijn tegenstander en voorzag Wesley Swikker van een akelig nauwkeurige voorzet. Wesley maakte geen fout en schoot de bal hard en zeker in achter doelman Martesano Biliosa; 0-1. Hercules drong hierna nog wel aan, raakte nog een keer de lat, maar zag geen kans om verder nog gevaarlijk te worden. Zoals de wedstrijd door DUNO werd begonnen, met alle inzet en strijd, werd ook de wedstrijd beëindigd. In alle opzichten tevreden en trots op het behaalde resultaat kon de kleedkamer worden opgezocht.

Rob Leenheer
Opstelling: Collin Celik, Jordi Navarro, Joël van Oeveren, Rodion Pont, Joery Krytenberg, Evert Steinvoort, Jop Imhann (Wesley Swikker), Elyseo van de Graaf, Erwin van der Harst, Foeat Stolk (Ricardo van Casteren).