VERSLAG: Soevereine overwinning voor en door collectief sterk DUNO; 1-5.

11 maart 2017 0:00

Na een paar onrustige dagen waarbij het plotselinge vertrek van trainer Jan Linkerhof voor verschillende meningen zorgde, heeft de spelersgroep zelf voor de enige sportieve juiste reactie gezorgd; een soevereine overwinning op TAC'90. Een overwinning waar niets, maar dan ook helemaal niets op af te dingen viel. Een overwinning waar na afloop iedereen blij, opgelucht en zeer tevreden mee was. Een overwinning, en dat is misschien nog wel het allerbelangrijkste, waarbij alle spelers direct betrokken waren. Een overwinning waarbij langs het veld nadrukkelijk zichtbaar was deze wedstrijd op basis van teamwork en teamgeest werd gewonnen.

Tot vlak voor de wedstrijd waren de ontwikkelingen van de afgelopen dagen een belangrijk onderwerp van gesprek. Voor tweede trainer Benjamin van der Zwan derhalve geen makkelijke opgave om de ploeg met één en dezelfde doelstelling aan de start te laten verschijnen.
Op welke wijze Benjamin daarin slaagde weten wij niet maar direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Sleeuwenhoek was zichtbaar dat DUNO deze wedstrijd wilde winnen.

Collectief
Voetbal is bij uitstek een teamsport. Een team met 11 individualisten zal best wel eens een paar wedstrijden kunnen winnen maar tot duurzaam succes zal het nooit leiden. Een team kenmerkt zich doordat de spelers met en voor elkaar door het vuur willen gaan. Dat spelers, ieder vanuit hun eigen kwaliteiten en beperkingen, elkaar willen aanvullen vanuit het besef dat men elkaar hard nodig heeft. Dat besef en dat onderlinge respect was vandaag de basis voor de overwinning die ook nog eens met zeer goed voetbal en prachtige doelpunten tot stand kwam. De technische begeleiding maakte natuurlijk ook deel van uit van dat collectief. Met name ook zij moesten de afgelopen dagen de knop omzetten en zich richten op waar DUNO voor is opgericht; met elkaar (een prachtige) sport beoefenen. De spelers vormden met elkaar dus het collectief. Van doelman tot spits; iedereen leverde een belangrijke bijdrage aan de klip-en-klare 1-5 overwinning. Doelman Collin Celik, hij speelde pas zijn tweede wedstrijd in het eerste team, had een relatief rustige middag maar redde in de slotfase fraai op een inzet van Gregory Overman.

Joël van Oeveren speelde net als vorige week bij zijn debuut een uitstekende wedstrijd. Het "bijtertje " trok mee naar voren als dat mogelijk en verantwoord was en schakelde zijn tegenstander uit. Rodion Pont was ook vandaag weer een belangrijk rustpunt in de verdediging en liet zien dat hij erg goed kan voetballen, fysiek sterk is én een goed overzicht heeft. Joery Krytenberg bikkelde, sleurde en knokte voor iedere m2. Ook die aanvullende kwaliteit is nodig voor het vormen van een sterk collectief. Evert Steinvoort speelde een zeer geconcentreerde wedstrijd zonder overtredingen (en dus zonder gele kaart!) en was als aangever mede verantwoordelijk voor het derde doelpunt. Koen Zonneveld was als aanvoerder overal te vinden en hield zijn ploeg op een stimulerende wijze bij de les. Jop Imhann werd in de 76e minuut gewisseld omdat hij helemaal leeg was; een teken dat hij echt alles had gegeven wat in zijn vermogen lag. Joery viel op door het goed schakelen tussen verdediging en aanval. Jordy Navarro speelde net als vorige week een uitstekende wedstrijd waarbij hij fysiek spel koppelt aan snelheid en techniek en een uitstekende opstelling. Wesley Swikker werkte 90 minuten lang, toonde longen als een paard en zorgde voor de belangrijke 0-1 voorsprong. Wesley viel ook op door het steeds afpakken van een bal; zijn tegenstander kwam hem vandaag in een duel vaak 2x tegen, dat zegt genoeg.
Erwin van der Harst was vandaag bij vlagen geniaal en bij veel doelpunten betrokken. Over zijn eigen doelpunten straks meer. En last but not least; Elyseo van de Graaf. Elyseo was vandaag echt los en zo een plaag voor de verdediging van TAC. Elyseo beloonde zijn sterke optreden voor de ploeg met 2 doelpunten.

Prima voetbal
Zoals eerder gesteld, er werd ook prima voetbal gespeeld vandaag. Vanaf het begin was duidelijk dat DUNO wilde winnen en die instelling werd gekoppeld aan goed voetbal. DUNO zette snel druk, speelde fel op de bal met de intentie om aan te vallen. Het eerste kwartier was DUNO ook enkele malen gevaarlijk voor het doel van keeper Ismail Yasar maar bleef een doelpunt wonderwel uit. In de 17e minuut bracht Elyseo van de Graaf DUNO op een 0-1 voorsprong. Het was Erwin van der Harst die hem met een fraaie beweging in kansrijke positie bracht. Hierna heerste DUNO op alle fronten en speelde het zeer goed voetbal. Er werd volop gecombineerd, men zette snel druk op de tegenstander en hield het overzicht om de vleugelspelers te betrekken. Elyseo, Jordi, Wesley en Erwin waren dichtbij een 2e doelpunt maar hun afwerking was net niet voldoende. Vlak voor rust bracht Elyseo Wesley Swikker in stelling waarbij Wesley , net als vorige week, een belangrijk doelpunt scoorde; 0-2. Na rust eenzelfde spelbeeld waarbij DUNO heer en meester was. Minpuntje was dat DUNO door nonchalance verzuimde om het 3e doelpunt te maken waardoor TAC alsnog in een mogelijk goed resultaat kon blijven hopen. In de 60e minuut scoorde TAC de aansluitingstreffer. Hun beste speler, Romanique Melian scoorde vanaf de rand van het zestien meter gebied zeer fraai en onhoudbaar; 1-2. Hierna kreeg DUNO het moeilijk. Gedurende 10 minuten was de aansluiting op het veld onvoldoende waardoor TAC kon aandringen. Het was de goed mee opgekomen Evert Steinvoort die Elyseo goed aanspeelde waarna deze laatste ook beheerst scoorde; 1-3. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld. Temeer omdat Erwin vlak na het doelpunt van Elyseo op zeer fraaie wijze de 1-4 scoorde. Elyseo (ja, weer hij) speelde Erwin aan die de bal uit de lucht in één beweging voor zijn rechtervoet stillegde. Met een koste versnelling ontdeed hij zich van een verdediger waarna met een simpele voetbeweging doelman Yasar naar de grond werd gestuurd en een prachtig stiftballetje voldoende was voor de 1-4. Een prachtig doelpunt!!! Hoewel Erwin even later aangaf dat hij last had van een blessure en gewisseld wilde worden kon hij het niet nalaten om ook een mooi 5e doelpunt voor DUNO mop het scorebord te zetten. Bij deze goal was invaller Kai Boode betrokken.

Een heerlijke wedstrijd met een op het juiste moment goed resultaat voor het DUNO-collectief. Dat laatste was vandaag misschien nog wel het allerbelangrijkste.
Geniet er dit weekend nog maar even terecht van!

Opstelling: Collin Celik, Jordi Navarro, Joël van Oeveren, Rodion Pont, Joery Krytenberg, Evert Steinvoort, Jop Imhann (Kai Boode), Elyseo van de Graaf, Erwin van der Harst, Wesley Swikker.