VERSLAG: DUNO 1 nog niet kansloos na verlies tegen CION

20 mei 2017 0:00

DUNO 1 - CION 1 1-2 (0-2), nacompetitie zaterdag 20 mei 2017

DUNO is de nacompetitie om promotie naar de derde klasse met een nederlaag begonnen. CION bleek met 1-2 net te sterk. Normaal gesproken is zo'n uitslag weinig kansrijk voor een succesvol vervolg, ook al zijn er nog twee speelronden te gaan. Komende zaterdag kan bij Zwarte Pijl (dat met 1-3 won bij Rohda'76) winst niettemin betekenen dat het slotweekeinde nog heel spannend kan worden. Je weet het maar nooit in dit soort competities. Iets van die hoop hoorde je na afloop ook doorklinken in het commentaar van aanvoerder Koen Zonneveld voor de microfoon van Sportsignaal-coryfee Kees te Gussinklo. "We hoopten op meer", aldus Koen. "Zeker na de rust. Nog twee ronden te gaan, gewoon ons best blijven doen."

DUNO had zich goed voorbereid op dit duel tegen de best wel gevreesde opponent uit een andere vierde klasse. Gevreesd, want een ploeg die in 26 duels liefst 72 punten vergaart, 131 keer scoort en er slechts 16 tegen krijgt, mag best als favoriet in de poule worden geduid. Maar goed werk van trainers en begeleiders stelden DUNO in staat vooral in de tweede helft CION geheel en al onder druk te zetten. Het was in die fase jammer dat het bij de ene goal van Koen Zonneveld bleef, want DUNO was op z'n minst dicht bij een gelijkspel. Bovendien hadden we pech, echt pech: dat de dienstdoend scheidsrechter - prima geattendeerd door de neutrale grensrechter - wel rood gaf wegens slaan door een CION-speler van een DUNO'er in de zestien van de Vlaardingers - terwijl de bal in het spel was - , maar het spel hervatte met... een scheidsrechtersbal in plaats van een pingel.
cion1
DUNO verdedigt tegen CION.
Tegenover de aanvalsdrift van DUNO voor de pauze stond een goed spelend CION voor de rust. Via twee doelpunten kwam DUNO op een pijnlijke achterstand, waarbij mag worden aangetekend dat vooral de tweede goal een werelddoelpunt genoemd mocht worden (hetgeen verslaggever Kees op de radio dan ook deed). Ilias Benhaddoui lepelde de bal vanaf zo'n 45 meter over DUNO-sluitpost Jeffrey van Vliet en bezorgde zijn ploeg zo op wel heel fraaie wijze een riante voorsprong. De 0-1 kwam tot stand, nadat een CION-speler in het strafschopgebied zou zijn gevloerd en Royama Ibrahim de pingel benutte. Op dat moment zag het er wel heel donker uit voor DUNO.
cion2
Het duel brengt flink wat mensen op de been.
Geholpen door wijze adviezen in de rust en met veel meer power toonde DUNO na de doelwisseling echter een heel ander gezicht. Aanval na aanval werd op het CION-doel afgevuurd en het was eigenlijk een wondertje dat het bij dat ene doelpunt van Koen bleef. Het was heerlijk om te zien hoe DUNO vol vuur speelde... Echt top! Onder anderen Wesley Swikker kreeg in de slotfase nog een mooie kopkans, maar ook die aanval leverde niet de toen zo verdiende gelijkmaker op. Zo dropen we toch teleurgesteld af, zeker 'omdat het er wel in had gezeten'. Dat gevoel. Een beter resultaat was slechts weggelegd in de strafschopreeks achteraf, door DUNO - mede dankzij twee reddingen van Jeffrey - met 4-3 won. Kan nog belangrijk zijn straks.
Wat korter dan anders, je hebt zo van die dagen, deze terugblik op een verloren duel. Waarbij we toch gewoon maar moeten doorgaan en komende zaterdag scherp aantreden tegen Zwarte Pijl. Je weet maar nooit hoe het loopt immers - stel je nu eens voor dat je daar wint... DUNO is echt nog niet kansloos, het verlies ten spijt.
Succes!
Opstelling DUNO: Jeffrey van Vliet, Remco van Weeren (Joeri van Leeuwen), Evert Steinvoort, Rodion Pont, Jordy Navarro, Koen Zonneveld, Elyseo van de Graaf, Kevin van Loon (Jop Imhann), Ricardo van Calsteren (Fuat Stolk), Erwin van der Harst, Wesley Swikker.