VERSLAG: Strijdend DUNO 1 krijgt niet wat je ploeg zo gunt

3 april 2016 0:00

DUNO 1 - Die Haghe 1 1-2 (0-1), zaterdag 2 april 2016

Je zou het verslag van DUNO 1 natuurlijk zo graag beginnen door die zwoegende, zwetende en superfanatieke spelers van DUNO 1 te feliciteren met een overwinning. Al wekenlang strijden ze daar vol overgave voor, maar het wil maar niet lukken. Veel gelijke spelen, nog vaker een nederlaag - een enkele zege (maar die is alweer even geleden): ze verdienen het zo.

Ook afgelopen zaterdag thuis tegen Die Haghe, op een volgepakt Haagsche Dynamiek was een zege voor DUNO helemaal niet zo gek of onverdiend geweest. Sterker nog, volgens vriend en vijand en in elk geval trainer Jan Linkerhof had DUNO na de 1-1 van Gino Kos halverwege de tweede helft zomaar de winnende goal kunnen maken. Helaas, helaas - die bal viel negen minuten voor tijd in het DUNO-doel. "Je ziet het dan zo goed gaan in het veld," aldus Jan na afloop, "en je voelt allemaal: nu gaat het gebeuren, zo doodzonde dat we het dan toch uit handen geven."
Het ging na afloop natuurlijk lang over een paar momenten: de kans die Jonathan Roeleveld na de 1-1 kreeg voorgeschoteld, helaas schoot hij over. En over wel een doelpunt voor Die Haghe, op randje buitenspel, en geen treffer voor DUNO; of althans: wel een doelpunt, maar die gelijkmaker in extremis werd geannuleerd wegens vermeend buitenspel. "Zo loopt dat dan," stelde Jan teleurgesteld vast. "Het zit dan ook voor geen greintje mee. We hebben nog vijf duels om vol in te strijden, het kan nog."
Zoals ook Die Haghe na afloop vaststelde: De beste man op het veld was vandaag scheidsrechter Sahan die lang de kaarten op zak hield, liet doorvoetballen waar het kon en het spel van zeer dichtbij volgde. De arbiter van dienst ontving na afloop dan ook terecht van beide partijen de complimenten voor de wijze waarop hij deze wat matte maar sportieve derby tot een goed einde had gebracht.
En verder zijn wed deze week door omstandigheden gedwongen te verwijzen naar het verslag op de site van Haaglanden Voetbal, dat we voor de volledigheid hieronder afdrukken. Dit alles in de wetenschap dat komende zaterdag het uitduel bij Berkel op het programma staat. Heel veel succes gewenst, geef de moed niet op; hou geloof in eigen kunnen.
Tekst: David van den Berg . copyright Haaglandenvoetbal.nl :
Met een vertraging van twintig minuten (de scheidsrechter stond in de file) begon de wedstrijd tussen de nummer dertien, DUNO, en de nummer twee Die Haghe. DUNO klapte er meteen vol op en Die Haghe moest even het antwoord schuldig blijven op die felle start. Het eerste moment van opwinding kwam via de voet van Jonathan Roeleveld van DUNO. Hij probeerde het van ver, want hij zag Die Haghe-doelman Bas Drost iets voor z'n doel staan. De bal ging echter naast.
Sporadisch
Die Haghe werd in de beginfase opgewacht door DUNO bij de middellijn en op het snelle veld van de thuisploeg ging het combinatiespel af en toe iets gehaast. Een dood spelmoment moest Die Haghe helpen aan een kans. Bij de scherp aangesneden vrije trap kon er net geen hoofd tegenaan worden gezet. DUNO was sporadisch gevaarlijk met een afstandsschot en een mislukte kopbal van Gino Kos, maar Die Haghe kon er weinig tegenover zetten. De echte grote kansen bleven uit. Op slag van rust was het toch licht tegen de verhouding in dat Die Haghe op voorsprong kwam. Een lange bal van Peter de Kleer belandde vlak achter de verdediging en DUNO-keeper Jeffrey van Vliet schatte de bal ook niet helemaal goed in en daar wist Jamie van Velthoven dankbaar gebruik van te maken. Hij punterde de bal langs de uitkomende Van Vliet: 0-1.
Jacht
DUNO ging in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker en Bas Drost moest meteen aan het werk. Met een katachtige reflex ranselde hij de bal uit de hoek. Die Haghe liet lang op zich wachten met het eerste gevaar; een kopbal van Jesse Bakker was het enige wapenfeit in de eerste fase van de tweede helft. DUNO bleef drukken en bij een afgeslagen corner was het raak. Een schitterende pegel van buiten de zestien van Gino Kos liet Drost kansloos: 1-1.
Het was opeens een open wedstrijd geworden. Die Haghe was gevaarlijk via de tegenstoten en het spel golfde op en neer. De grootste kans viel te noteren voor DUNO. Jonathan Roeleveld joeg de bal van dichtbij hoog over. Lang leek DUNO zich naar een punt te vechten.Tot in 85ste minuut invaller Stefan Peterfi, die nog maar koud in het veld stond, de bal handig met het hoofd verlengde en de half afgeslagen bal van Peter de Kleer werd door Richard van Trier in het lege doel geschoven: 1-2.
DUNO zette nog wel aan, maar buiten een afgekeurde treffer kwam Die Haghe niet meer in de problemen en kon het zelfs nog uitlopen naar 1-3, maar het vizier stond voorin niet op scherp. Zo blijft Die Haghe enigszins in het spoor van Te Werve en houden ze Maasdijk achter zich. Voor DUNO nemen de degradatiezorgen alsmaar toe.