VERSLAG EN FOTO'S: DUNO-Madestein, onbeslist maar boeiend

4 februari 2017 0:00

DUNO 1 - SV Madestein 1 1-1 (1-0), zaterdag 4 februari 2017

Een 1-1 gelijkspel was de terechte uitslag van een overwegend boeiend duel tussen twee aan elkaar gewaagde ploegen. Na afloop was er bij beide partijen dan ook tevredenheid over het behaalde resultaat, al sprak DUNO-trainer Jan Linkerhof toch nog enige teleurstellende woorden.

Waar DUNO het grootste deel van de eerste helft de bovenliggende partij was, bleek Madestein de tweede helft de lakens uit te delen en liet het zien dat het niet voor niets al negen duels achtereen ongeslagen was. Scheidsrechter Van der Helm floot een prima en onopvallende wedstrijd. Onopvallend door haar leiding maar wel opvallend doordat er in het voetbal niet zo heel veel vrouwelijke scheidsrechters actief zijn.
mad1
Trainer Jan Linkerhof heeft nog steeds met een aantal vervelende blessures te maken. Ook vandaag ontbraken Remco van Weeren, Foeat Stolk, Jeffrey van Vliet, Shiva Jagroep en Koen Zonneveld. Voor het nog jonge team zijn dit forse aderlatingen. De vervangers lieten echter vandaag een uitstekende indruk achter. Joery Krijtenberg, Jop Imhann en Ricardo van Calsteren speelden een prima en energieke wedstrijd.
mad2
Inzet, strijd
Inzet, strijd en met elkaar knokken voor elke m2; eigenlijk was dit de grootste verdienste van het hele team vandaag. Met name in de tweede helft, toen sv Madestein al in de 46e minuut na een ongelukkige handsbal via een strafschop door aanvoerder Kees van der Straaten op gelijke hoogte kwam, moest DUNO het initiatief grotendeels aan Madestein laten. Als de tegenstander dan de bovenliggende partij is rest niets anders dan met elkaar knokken voor een goed resultaat. De geleverde energie en inzet van DUNO was meer dan uitstekend en vandaag bepalend voor het resultaat. Die tweede helft lukte het DUNO niet meer om voetballend hetzelfde niveau als dat van de eerste helft te laten zien.
mad4
In de eerste helft was DUNO met name de eerste 10 minuten heer en meester op het veld. DUNO speelde fris, gedurfd en aanvallend voetbal waarbij sv Madestein flink in de defensie werd gedwongen. Pas na een kwartier kon Madestein enigszins uit de verdediging komen en er enkele malen, soms gevaarlijk, uitkomen. In de 22e minuut moest doelman Tidde Dalhuijsen (overigens zeer knap) redding brengen op een verdekt schot van Benjamin Calliste.
mad5
Fris
Het frisse en aanvallende voetbal van DUNO werd in de 28e minuut beloond door een fraai doelpunt van verdediger Kevin Hess. Met een fraaie steekbal van aanvoerder Erwin van der Harst wist Kevin wel raad. Zeer behendig passeerde hij een verdediger en schoof hij de bal beheerst achter doelman Bulent Ozcan in het doel; 1-0.
mad6
DUNO probeerde verder door te drukken en kreeg nog enkele kleine mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. In de 43e minuut passeerde Elyseo van de Graaf behendig zijn tegenstander maar werd zijn voorzet net niet goed genoeg ingeschat door Wesley Swikker en Ricardo van Calsteren. Jammer, want deze grote mogelijkheid bleek later de laatste grote kans van de wedstrijd te zijn. Die eerste helft was uitstekend. Die eerste helft was DUNO dwingend en speelde het technisch verzorgd voetbal waarbij de verdediging goed georganiseerd en soeverein overeind bleef.
mad7
Ongelukkig
Een ongelukkig, vanaf 1 meter afstand aangeschoten handsbal betekende in de 46e minuut de gelijkmaker. Zowel DUNO als Madestein probeerde nadrukkelijk de wedstrijd naar zich toe te trekken waarbij Madestein het beste van het spel had.
Het fanatiek en energiek spelende DUNO liet zien dat het niet voor niets hoog op de ranglijst staat en daar ook een belangrijke rol wil blijven spelen. Hierdoor ontstond een alleraardigst duel waarbij beide ploegen nog een paar kleine mogelijkheden kregen. Het compact en fanatiek spelende DUNO bleef overeind met als uitblinkers Evert Steinvoort en Jordy Navarro.
mad8
Aan de stand veranderde dus niets meer waardoor beide ploegen met een terechte puntendeling genoegen moesten nemen. Volgende week gaat DUNO op bezoek bij het nu op de 4e plaats staande Hercules. Ook dat duel kan als een sleutelduel voor de 2e plaats worden beschouwd.